Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024

«Επαναστατική Αυτοάμυνα»: Τι είπε πριν τη σύλληψή του από την αντιτρομοκρατική ο 40χρονος…(ΦΩΤΟ)

Όλη τη διαδρομή της γνωριμίας του με τον 46χρονο καταζητούμενο, μέλος της οργάνωσης «Επαναστατική Αυτοάμυνα», ξεδίπλωσε στους αστυνομικούς της αντιτρομοκρατικής ο 40χρονος που έχει συλληφθεί και στο σπίτι του οποίου βρέθηκε ο οπλισμός της οργανωσης…

Πριν ακόμη οι αστυνομικοί τού αποκαλύψουν ότι γνώριζαν τα πάντα για τα μέλη της οργάνωσης, αλλά και για τη ληστεία που είχαν κάνει, ο 40χρονος απάντησε σε ερωτήσεις τους. Όπως τους είπε, γνώριζε τον καταζητούμενο απο το 1991, όταν έπαιρναν μέρος σε καταλήψεις, αλλά κάποια στιγμή άρχισε να τον βλέπει πιο σπάνια.

Ενδιαφέρον, όμως, έχει το πώς περιέγραψε στους αστυνομικούς τη στιγμή που του χτύπησε το κουδούνι ο Βαγγέλης Σταθόπουλος, παλιό μέλος του «Επαναστατικού Αγώνα» και του είπε για τη ληστεία στο κατάστημα παιχνιδιών, δίπλα από το σπίτι του, αλλά και για τον τραυματισμό του Δημήτρη Χαντζηβασιλιαδη.

«…Μου χτύπησε το κουδούνι ο Βαγγέλης που τον ξέρω απο παλιά… Μου είπε “κάναμε μια ληστεία με το Δημήτρη και δεν πήγε καλά. Είναι χτυπημένος με καλάσνικοφ, τον φέρνω εδω”. Ο Βαγγέλης πήγε σε ενα φαρμακείο και άφησε το Δημήτρη στο σπιτι μου. Άφησε και ενα σακίδιο πλάτης στο πρώτο δωμάτιο και νομίζω οτι είδα μέσα ένα καλάσνικοφ».

Συμφωνα με αξιωματικούς της αντιτρομοκρατικής, τον ρώτησαν αν στο σπίτι του υπάρχουν και άλλα όπλα. Όμως, ο 40χρονος δήλωσε άγνοια. Λίγα λεπτά αργότερα, τού είπαν ότι η έρευνά τους είχε σαν αποτέλεσμα να έχουν στα χέρια τους ολόκληρο το οπλοστάσιο της τρομοκρατικής οργάνωσης. Και τότε, είπε στους αστυνομικους οτι ο Σταθόπουλος τού ζήτησε να πάνε σε ενα σπίτι στην Κυψέλη και να μεταφέρουν κάποια πράγματα.

«Μου είπε ο Βαγγέλης πως κάτι στράβωσε και πρέπει να μεταφέρουμε κάτι πράγματα από την Κυψέλη. Όταν πήγαμε, ήταν όλα κλειστά και σε κουτιά σαν συσκευασμένα για μεταφορά.Τα μεταφέραμε στο σπιτι μου…»

Την ίδια ώρα, οι αστυνομικοί συνεχίζουν να ψάχνουν σε Αθήνα και επαρχία για τον εντοπισμό του βασικού καταζητούμενου της οργάνωσης. Μάλιστα, δεν αποκλείουν να έχει βρει καταφύγιο από άτομα του ποινικού δικαίου με τους οποίους είχε αρχίσει να έχει επαφές, καθώς το τελευταίο διάστημα ήταν σε αντιπαλότητα με άλλες αντιεξουσιαστικές οργανώσεις και είχε δημιουργήσει αρκετούς εχθρούς.

cnn.gr

Shares