Πέμπτη , 30 Ιουνίου 2022
Τελευταία Νέα

Επαναστατική Αυτοάμυνα: Στον ανακριτή οι τρομοκράτες – Αλληλέγγυοι εναντίον ΜΑΤ στο σημείο…

Στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων οδηγήθηκαν το μεσημέρι της Τρίτης οι τρομοκράτες της «Επαναστατικής Αυτοάμυνας» προκειμένου να απολογηθούν για τις βαρύτατες κατηγορίες που αντιμετωπίζουν.

Αυτή την ώρα έξω από τα δικαστήρια βρίσκονται συγκεντρωμένοι περίπου 50 αλληλέγγυοι στους κατηγορούμενους. Λίγο πριν από τις δύο το μεσημέρι υπήρξε ένταση με τα ΜΑΤ όταν οι συγκεντρωμένοι εκσφενδόνισαν νερά και καφέδες στους αστυνομικούς και εκείνοι «απάντησαν» με βομβίδες κρότου – λάμψης.

Οι δυο συλληφθέντες είχαν οδηγηθεί το περασμένο Σάββατο στην εισαγγελία, η οποία άσκησε σε βάρος τους αλλά και σε βάρος δυο ακόμη προσώπων που αναζητούνται από τις αρχές, βαρύτατες ποινικές διώξεις. Στη συνέχεια, οι δυο άντρες είχαν οδηγηθεί σε ανακριτή από τον οποίο ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία προκειμένου να απολογηθούν σήμερα.

evelpidon-apologia

Συγκεκριμένα, η ποινική δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος τους αφορά στην τέλεση των εξής αδικημάτων: τρομοκρατικές πράξεις από κοινού και κατ´ εξακολούθηση, τρομοκρατική οργάνωση με την επιβαρυντική περίσταση της κατοχής εκρηκτικών υλών, διακεκριμένη περίπτωση όπλων (κακουργήματα). Ακόμη ποινική δίωξη ασκήθηκε και για κατασκευή και κατοχή εκρηκτικών υλών, παράνομη οπλοφορία, παράνομη οπλοχρησία, παράνομη οπλοκατοχή και προμήθεια και κατοχή ναρκωτικών (πλημμελήματα).

Σε βάρος των δύο συλληφθέντων είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης για τη ληστεία σε κατάστημα ΟΠΑΠ Play στο Χολαργό στις 21 Οκτωβρίου 2019, το οποίο εκτελέστηκε κατά την προσαγωγή στην εισαγγελία το περασμένο Σάββατο.
protothema.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares