Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

”Eπανάσταση” στη Τουρκία – Καθηγητές ”αποδομούν” τον Ερντογάν: ”Η Αγία Σοφία είναι εκκλησία”!

Απανωτά ”χτυπήματα” ρίχνουν στον Ερντογάν καθηγητές τις τελευταίες ημέρες. Ο καθηγητής Celal Şengor άνοιξε τον ”χορό” των αποκαλύψεων, λέγοντας πως τα γονίδια των λαών της Ανατολής αποτελούν μόνο το 7% από την Κεντρική Ασία, την πατρίδα των τουρκικών φυλών.

Ο καθηγητής, όπως σχολιάζεται, δεν μπορεί φυσικά να πει πως οι σημερινοί τουρκόφωνοι της Ανατολίας εξισλαμίστηκαν και υπέστησαν γλωσσική αφομοίωση και λέει πως «Είμαστε Ρωμιοί», δηλαδή Έλληνες (Ρωμιούς μας λένε οι Τούρκοι).

«Μην ξεχνάτε ότι είμαστε κληρονόμοι του Βυζαντίου», συνέχισε ο καθηγητής, προσθέτοντας: «Και γι ‘αυτό υπήρχαν πολλοί γάμοι κατά την Οθωμανική περίοδο. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είμαστε μουσουλμάνοι Rûm.”

Το δεύτερο ”χτύπημα”

Λίγες μέρες πριν συμπληρωθεί ένας χρόνος από την οδυνηρή ημέρα της απόφασης Ερντογάν να μετατρέψει την Αγιά Σοφιά σε τζαμί, ένας εξόριστος αντικαθεστωτικός Τούρκος καθηγητής, τολμάει να πει την αλήθεια υποστηρίζοντας πως η Αγία Σοφιά είναι εκκλησία!

Ο Μεχμέτ Εφέ Τσαμάν, που το όνομά του έχει μπλεχτεί από το καθεστώς Ερντογάν και με το δίκτυο Γκιουλέν αλλά και με την “στάση” των ναυάρχων για την συνθήκη του Μοντρέ, έχοντας εργαστεί ως ακαδημαϊκός στην Τουρκία έως το 2016, εγκαταστάθηκε στον Καναδά πριν από τις 15 Ιουλίου. Ακόμα μέλος της σχολής στο Τμήμα Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Newfoundland Memorial University, ο Çaman υπήρξε επίσης αρθρογράφος στον ιστότοπο ειδήσεων Tr724 από το 2017.

Ο Τούρκος καθηγητής, αποκαλούμενος «προδότης» στην Τουρκία, ζητά να μείνει στο Memorial University στο St. John’s και ανησυχεί ότι δεν θα μπορέσει να επιστρέψει στην πατρίδα του μετά την υπογραφή μιας αναφοράς που έχει εξοργίσει τις τουρκικές αρχές εκεί.

“Όλοι οι ακαδημαϊκοί που υπέγραψαν αυτήν την αναφορά διώκονται και είναι σοβαρό.” είχε πει…

Ο Caman είναι από τους 1.128 ακαδημαϊκούς που υπέγραψαν αναφορά προ ετών ζητώντας από την κυβέρνηση της Τουρκίας να τερματίσει μια σύγκρουση με το μαχητικό Κουρδικό Εργατικό Κόμμα, το PKK.

“Είναι μια πολύ σκληρή σύγκρουση. Συνεχίζεται πάνω από 30 χρόνια και έχει κοστίσει πολλές ζωές στη χώρα μου”, δήλωσε ο Chaman. Ωστόσο, ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, χαρακτήρισε τους ακαδημαϊκούς «προδότες» και τους κατηγόρησε ότι διαδίδουν τρομοκρατική προπαγάνδα.

 

ΠΗΓΗ

 

 

 

 

Shares