Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024

Επαλήθευση Ελληνικής Λύσης – Ενεργειακός κόμβος η Τουρκία – Gazprom: Ξεκινάμε άμεσα συζητήσεις με Τουρκία για τη δημιουργία κόμβου στα σύνορα με ΕΕ

gazprom

Ο κομβος αυτός θα μπορούσε να γίνει δείκτης για τις τιμές του φυσικού αερίου, ανέφερε ο CEO της Gazprom

Η Gazprom συμφώνησε με την Τουρκία να διεξάγει «μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα» διάλογο σχετικά με την πρόταση του Βλαντιμίρ Πούτιν να διοχετεύσει τις ποσότητες φυσικού αερίου που χάνονται στον Nord Stream μέσω του Turkish Stream. Οι δυο πλευρές θα συζητήσουν επίσης το θέμα της δημιουργίας ενός κόμβου στα σύνορα της Τουρκίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση, ο οποίος θα μπορούσε να γίνει δείκτης για τις τιμές του φυσικού αερίου, δήλωσε ο επικεφαλής της εταιρείας φυσικού αερίου, Αλεξέι Μίλερ, σε τηλεοπτική του συνέντευξη.

«Η τουρκική πλευρά, φυσικά, έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον, ιδίως σε εταιρικό επίπεδο, και συμφωνήσαμε με τον υπουργό Ενέργειας της Τουρκίας να ξεκινήσουμε τον διάλογο πολύ, πολύ γρήγορα, από τις αρχές της επόμενης εβδομάδας. Και θα προχωρήσουμε σε μια απολύτως συγκεκριμένη συζήτηση για τον όγκο και το χρονοδιάγραμμα του έργου», δήλωσε ο Μίλερ, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το πώς αντέδρασε η Τουρκία στην πρόταση της Ρωσίας να στείλει τις χαμένες ποσότητες φυσικού αερίου του Nord Stream μέσω του Turkish Stream.

«Επιπλέον, θα συζητήσουμε τη δημιουργία ενός κόμβου στα σύνορα μεταξύ της Τουρκίας και της ΕΕ – μιας πλατφόρμας συναλλαγών που θα μπορούσε να γίνει δείκτης τιμών για τις προμήθειες φυσικού αερίου στις αγορές των χωρών-καταναλωτών», πρόσθεσε.

Πηγή: protothema.gr

Shares