Σάββατο , 14 Δεκεμβρίου 2019
Τελευταία Νέα

ΕΟΦ: Ανακαλούνται από την ελληνική αγορά ΟΛΑ τα φάρμακα που περιέχουν ρανιτιδίνη – Δείτε τον κατάλογο….

Σε ανάκληση από την ελληνική αγορά, όλων των παρτίδων φαρμακευτικών προϊόντων που περιέχουν τη δραστική ουσία ρανιτιδίνη, με πρώτες ύλες που προέρχονται από την παραγωγό εταιρεία UNION QUIMICO PHARMACEUTICO (UQUIFA), προχωρά ο ΕΟΦ.


Ο ΕΟΦ ανακοίνωσε την προληπτική ανάκληση όλων των παρτίδων των φαρμακευτικών προϊόντων που περιέχουν τη δραστική ουσία ρανιτιδίνη του παραγωγού UNION QUIMICO PHARMACEUTICO (UQUIFA) και κυκλοφορούν στο εμπόριο από 9 φαρμακευτικές εταιρείες, παρά το γεγονός ότι το πιστοποιητικό καταλληλότητας (CEP) του παραγωγού UQUIFA για τη δραστική ουσία ρανιτιδίνη βρίσκεται σε ισχύ. Ο ΕΟΦ καλεί τις εταιρείες να αποσύρουν εθελοντικά τα προϊόντα τους.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΦ:

“Η παρούσα απόφαση εκδίδεται προληπτικά, στο πλαίσιο της παρακολούθησης των εξελίξεων σχετικά με την ανίχνευση της ουσίας NDMA σε φαρμακευτικά προϊόντα με ρανιτιδίνη και ενισχύει την εθελοντική ανάκληση στην οποία προβαίνουν οι υπεύθυνες εταιρείες. Οι ΚΑΚ (σ.σ. Κάτοχοι Αδειών Κυκλοφορίας) των προϊόντων καλούνται να υλοποιήσουν την ανάκληση σε εύλογο χρονικό διάστημα. Τα παραστατικά της ανάκλησης πρέπει να τηρούνται για διάστημα τουλάχιστον πέντε (5) ετών και να τίθενται υπόψη του ΕΟΦ, εφόσον ζητηθούν”.

Δείτε επίσης: Καθησυχαστικός ο πρόεδρος του ΕΟΦ για την ανάκληση Zantac και γενοσήμων
Δείτε ποιες εταιρείες ανακαλούν τα προϊόντα με ρανιτιδίνη:

Δείτε όλο τον κατάλογο με τα φάρμακα που ανακαλούνται από τον ΕΟΦ:

kak_1o_

 

kak_2o_

kak_3o_

 

 

iatropedia.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares