Παρασκευή , 1 Ιουλίου 2022
Τελευταία Νέα

«Ειρηνική λύση» προκρίνει ο Πομπέο μετά τις επιθέσεις στη Σαουδική Αραβία….

Υπέρ μίας ειρηνικής λύσης τάχθηκε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο, μετά τις επιθέσεις στις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις της Σαουδικής Αραβίας.

Ειρηνική λύση προκρίνει ο Μάικ Πομπέο, μετά τις επιθέσεις στα διυλιστήρια της Aramco – για τις οποίες οι ΗΠΑ έχουν κατηγορήσει το Ιράν – και λίγες ώρες μετά από τις δηλώσεις του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών για «πράξη πολέμου» στη Σαουδική Αραβία.

Συγκεκριμένα, ο ίδιος τόνισε σήμερα ότι θα προτιμούσε να δει μια «ειρηνική λύση» στην κρίση που έχει ξεσπάσει στην περιοχή.

Σημειώνεται ότι η Ουάσινγκτον έχει εκφράσει την εκτίμηση ότι πίσω από τις επιθέσεις που έλαβαν χώρα το Σάββατο σε βάρος δύο πετρελαϊκών εγκαταστάσεων στη Σαουδική Αραβία, βρίσκεται η Τεχεράνη, η οποία το αρνείται.

Σήμερα, μάλιστα, το Ιράν ζήτησε αποδείξεις για τις σχετικές κατηγορίες.

Τραμπ: Στο τραπέζι «πολλές επιλογές» απάντησης στο Ιράν – Ένδειξη ισχύος το ότι δεν έχουμε επιτεθεί
Χθες, το υπουργείο Άμυνας της Σαουδικής Αραβίας παρουσίασε drones και πύραυλο που φέρονται να χρησιμοποιήθηκαν στις επιθέσεις, σημειώνοντας ότι οι επιθέσεις πραγματοποιήθηκαν «αναμφίβολα» με την υποστήριξη του Ιράν.
Ο Μάικ Πομπέο, μάλιστα, έκανε λόγο για «πράξη πολέμου» αναφερόμενος στις επιθέσεις, επιρρίπτοντας για ακόμη μια φορά την ευθύνη στο Ιράν.

Σε δηλώσεις του, από την πλευρά του, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, επεσήμανε ότι σε ό,τι αφορά την απάντηση στο Ιράν, υπάρχουν στο τραπέζι «πολλές επιλογές», με έσχατη εκείνη του «πολέμου». Τόνισε, άλλωστε, ότι αποτελεί ένδειξη ισχύος το γεγονός ότι οι ΗΠΑ δεν έχουν λάβει στο παρελθόν απόφαση για επίθεση, καθώς αυτό θα ήταν και το πιο εύκολο.

 

sputniknews.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares