Δευτέρα , 17 Μαΐου 2021
Τελευταία Νέα

Εντυπωσιακές εικόνες: Βολή τορπίλης από το υποβρύχιο «Αμφιτρίτη» στο Μυρτώο πέλαγος….

Την ώρα που το τουρκικό καθεστώς εκδίδει δύο αντι-NAVTEX για ασκήσεις στην ανατολική Μεσόγειο, αδιαφορώντας για τις προειδοποιήσεις των Ευρωπαίων για κυρώσεις, το Πολεμικό μας Ναυτικό συνεχίζει να εκπαιδεύεται και να στέλνει μήνυμα αποτροπής στην Άγκυρα.

Στην Αθήνα γνωρίζουν καλά τις προθέσεις και την αφερεγγυότητα των Τούρκων, με τους Επιτελείς να λαμβάνουν όλα τα μέτρα. Η ηγεσία του ελληνικού Στόλου έχει δώσει εντολή στα πληρώματα των πλοίων να βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα για να αντιμετωπίσουν νέα ενδεχόμενη προκλητική ενέργεια, την ώρα μάλιστα που οι Τούρκοι προσπαθούν να συντηρήσουν το «θερμό» κλίμα με ασύστολα ψεύδη, χυδαία προπαγάνδα και την τουρκική μονταζιέρα σε πλήρη λειτουργία.

Η στρατιωτική ένταση έχει προς ώρας αποκλιμακωθεί, γεγονός που δίνει τη δυνατότητα στα πληρώματα να ανασυντάξουν τις δυνάμεις τους, να συντηρηθούν τα σκάφη και παράλληλα να συνεχιστεί η εκπαίδευση.

Μπορεί η άσκηση «Παρμενίων 2020» να ακυρώθηκε, μιας και τα τρία Σώματα είχαν αποδείξει την επιχειρησιακή τους ετοιμότητα και μάλιστα σε πραγματικές συνθήκες, ωστόσο, το ΓΕΕΘΑ συνεχίζει να σχεδιάζει ασκήσεις ώστε να διατηρούνται τα στελέχη σε εγρήγορση, να μετρά τα αντανακλαστικά του στρατεύματος και παράλληλα να καταγράφει τυχόν αδυναμίες που χρήζουν άμεσης παρέμβασης και βελτίωσης.

Από Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου έως Πέμπτη 01 Οκτωβρίου 2020, διεξήχθη η προγραμματισμένη εθνική άσκηση μικρής κλίμακας της Διοίκησης Υποβρυχίων “ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ”, στη θαλάσσια περιοχή του Μυρτώου Πελάγους.

Κατά τη διάρκεια της άσκησης, εκτελέστηκε επιτυχής βολή τορπίλης γυμνασίων κατά στόχου επιφανείας, από το Υποβρύχιο «ΑΜΦΙΤΡΙΤΗ».

Η εν λόγω άσκηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του ετήσιου προγράμματος επιχειρησιακής εκπαίδευσης του Πολεμικού Ναυτικού, με σκοπό τη διατήρηση και επαύξηση της επιχειρησιακής ετοιμότητας και μαχητικής ικανότητας των συμμετεχόντων, με έμφαση στις διαδικασίες και τεχνικές βολής τορπίλης.

Το Υ/Β ΑΜΦΙΤΡΙΤΗ (S-117) είναι το δεύτερο της κλάσης 209 (1200), από τα Υποβρύχια τύπου “ΠΟΣΕΙΔΩΝ” που διαθέτει το Πολεμικό Ναυτικό. Αποτελεί μία από τις πιο σύγχρονες μονάδες του Πολεμίκου Ναυτικού, με πολλές δυνατότητες στον πόλεμο κατά πλοίων επιφανείας και Υποβρυχίων.

υποβρύχιο Αμφιτρίτη
υποβρύχιο Αμφιτρίτη
υποβρύχιο Αμφιτρίτη
υποβρύχιο Αμφιτρίτη

 

 

ΠΗΓΗ

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares