Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Εντοπίστηκε και τέταρτη οβίδα στο εργοτάξιο της Λέοντος Σοφού

thesalonikii

Αστυνομικές δυνάμεις έχουν αποκλείσει την είσοδο του εργοταξίου

Στον εντοπισμό ακόμη μίας οβίδας του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου προχώρησε κλιμάκιο του Τάγματος Εκκαθάρισης Ναρκοπεδίων Ξηράς του Στρατού (ΤΕΝΞ), κατά τη διάρκεια ελέγχου που πραγματοποίησε σήμερα από νωρίς το πρωί, στο εργοτάξιο της Λέοντος Σοφού.

Από νωρίς αστυνομικές δυνάμεις είχαν αποκλείσει την είσοδο του εργοταξίου και δεν επέτρεπαν τη διέλευση στους περαστικούς, ενώ στο σημείο βρισκόταν και στρατιωτικό όχημα με γιατρό για λόγους ασφαλείας.

 

Ο στρατός κατά τη διάρκεια εκσκαφής, στο πλαίσιο προληπτικής έρευνας εντόπισε ακόμη μια οβίδα (σ.σ. την τέταρτη συνολικά), την οποία αυτή τη στιγμή απομακρύνει από το σημείο για να την μεταφέρει σε ασφαλές σημείο και να την εξουδετερώσει.

Θυμίζουμε ότι στο σημείο είχαν εντοπιστεί την προηγούμενη εβδομάδα τρεις οβίδες του Β Παγκοσμίου Πολέμου, οι οποίες απομακρύνθηκαν και εξουδετερώθηκαν.

Στο συγκεκριμένο οικόπεδο επί της οδού Λέοντος Σοφού θα ανεγερθεί πολυώροφο ξενοδοχείο. Στη διάρκεια των εκσκαφών που γίνονται παρουσία και αρχαιολόγου από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Πόλης Θεσσαλονίκης, έχουν βρεθεί τμήματα υπόγειων παλαιότερων κατασκευών, του 20ου αιώνα, τα οποία δεν έχουν αρχαιολογική αξία και ως εκ τούτου κατεδαφίστηκαν.

Πηγή: protothema.gr

Shares