Πέμπτη , 29 Φεβρουαρίου 2024
Τελευταία Νέα

Εντοπίστηκαν 38 μετανάστες στα ανοικτά της Λίνδου – Χειροπέδες σε τέσσερις διακινητές

Οι μετανάστες επέβαιναν σε ταχύπλοα σκάφη – Μεταξύ τους βρίσκονταν και δύο μικρά κορίτσια

Για την ύπαρξη ικανού αριθμού αλλοδαπών στον λιμένα Λίνδου, ενημερώθηκαν οι τοπικές Λιμενικές Αρχές το απόγευμα της Πέμπτης.

Άμεσα στην περιοχή μετέβησαν στελέχη της Λιμενικής Αρχής Λίνδου από ξηράς, όπου εντόπισαν ένα ταχύπλοο σκάφος με πέντε αλλοδαπούς και τον 31χρονο αλλοδαπό διακινητή τους. Στη συνέχεια, περιπολικό σκάφος του Λιμενικού που εκτελούσε προγραμματισμένη περιπολία, μετέβη στο σημείο και εντόπισε επί ταχύπλοου σκάφους, ακόμα τρεις αλλοδαπούς διακινητές, ηλικίας 34, 33 και 36 ετών.

Σε περαιτέρω έλεγχο, που διενεργήθηκε στην ευρύτερη περιοχή Λίνδου, από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, με τη συνδρομή στελεχών και του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών της Λιμενικής Αρχής Ρόδου, εντοπίστηκαν επιπλέον 33 αλλοδαποί. Συνολικά εντοπίστηκαν 38 αλλοδαποί (26 άνδρες, 10 γυναίκες και δύο κορίτσια).

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου, που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθησαν οι τέσσερις διακινητές, ενώ τα προαναφερόμενα σκάφη κατασχέθηκαν.

Η Διεύθυνση Ασφαλείας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων σε συνεργασία με την Λιμενική Αρχή Ρόδου, αναλύει και επεξεργάζεται εις βάθος όλα τα στοιχεία που έχουν προκύψει και διερευνά την ενδεχόμενη συμμετοχή των συλληφθέντων και σε άλλες υποθέσεις, όπως επίσης και την συνεργασία τους με μέλη οργανωμένων κυκλωμάτων με ίδιες ή παρόμοιες εγκληματικές δραστηριότητες.

Πηγή: protothema.gr

Shares