Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Εντείνεται ο πόλεμος προπαγάνδας από την Άγκυρα: «Αποφεύχθηκε “θερμό” επεισόδιο στο Αιγαίο» – Χάρτης πρόκληση…

Συνεχίζει η Άγκυρα τον πόλεμο προπαγάνδας με δημοσιεύματα σε  εφημερίδες, όπου αναφέρεται ότι στις 4 Σεπτεμβρίου, οι δύο χώρες ήρθαν κοντά σε ένα «θερμό» επεισόδιο, αλλά αυτό αποφεύχθηκε καθώς το ΠΝ δεν τόλμησε να αμφισβητήσει τα όρια της «γαλάζιας (τους) πατρίδας».

 

Παράλληλα κυκλοφορούν χάρτες με τις τουρκικές ασκήσεις οι οποίες πραγματοποιήθηκαν στην «γαλάζια» τους πατρίδα, δηλαδή στην ΑΟΖ έτσι όπως την οραματίζονται οι Τούρκοι.

Έτσι μετά τη yeni safak μια ακόμη τουρκική εφημερίδα η οποία ουσιαστικά προπαγανδίζει τις θέσεις και τις απόψεις της Άγκυρας η yeni akit έδωσε στη δημοσιότητα προκλητικό χάρτη όπου φαίνεται η περιοχή της άσκησης που πραγματοποίησαν κοντά στο Καστελόριζο, περιοχή στην οποία , όπως ισχυρίζονται, δεν τόλμησαν να πλησιάσουν τα ελληνικά πλοία.

Το επικίνδυνο με την υπόθεση είναι βάση της τουρκικής προπαγάνδας η ελληνική ΑΟΖ (η τουλάχιστον η εν δυνάμει) δεν έχει επαφή με την ΑΟΖ της Κύπρου ενώ η τουρκική «γαλάζια πατρίδα» εκτίνεται μέχρι νότια της Κρήτης!

Αυτή την περιοχή, η οποία βρίσκεται εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, ενώ χαρακτηριστική είναι η ελάχιστη απόσταση της περιοχής της τουρκικής άσκησης με το Καστελόριζο, το οποίο πρακτικά εξαφανίζει.

 

 

 

https://www.youtube.com/watch?v=3nUAaHjH9LE

 

 

https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=jssTRvq6Zfo

 

 

pronews.gr

Shares