Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024

Ένταση στην Ευελπίδων με αλληλέγγυους στους συλληφθέντες από το Κουκάκι – Πέταξαν μπουκάλια και πέτρες….

Ένταση σημειώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής (12.01.2020) στα δικαστήρια της Ευελπίδων, όπου οδηγήθηκαν οι 13 συλληφθέντες κατά τη διάρκεια των χθεσινών αστυνομικών επιχειρήσεων στο Κουκάκι.


Περίπου 50 αλληλέγγυοι περίμεναν τους συλληφθέντες έξω από τα δικαστήρια και επιχείρησαν να κινηθούν προς το μέρος τους, με τις δυνάμεις της αστυνομίας να τους απομακρύνουν.
Πηγές της αστυνομίας ανέφεραν ότι ομάδα αλληλέγγυων πέταξε μπουκάλια, καφέδες και πέτρες κατά αστυνομικών, που προχώρησαν σε έξι προσαγωγές. Οι προσαχθέντες αναμένεται να οδηγηθούν στη ΓΑΔΑ.

Οι αστυνομικές δυνάμεις μπήκαν στο κτήριο της Ματρόζου περίπου στις 20:00 το βράδυ του Σαββάτου, ενώ περίπου δύο ώρες αργότερα μπήκαν και σε αυτό της Παναιτωλίου.
Από την κατάληψη της Ματρόζου συνελήφθησαν πέντε άτομα -δύο άντρες, μία ανήλικη και δύο γυναίκες- ενώ από εκείνη της Παναιτωλίου πέντε γυναίκες και τρεις άντρες.

Τροχοί, πέτρες, μπογιές και συλλήψεις
Οι αστυνομικοί στην Ματρόζου επιστράτευσαν τροχό για να κόψουν την σιδερένια πόρτα που οι ίδιοι είχαν σφραγίσει πριν λίγο καιρό. Οι λίγοι αντιεξουσιαστές που βρίσκονται μέσα σε κάθε κατάληψη άρχισαν να πετούν πέτρες, μπογιές και ότι βρουν προκειμένου να εμποδίσουν τους άνδρες των ΜΑΤ. Έξι από αυτούς τραυματίστηκαν ελαφρά.

Μετά από αρκετή ώρα μπήκαν με σκάλα από την οδό Κολοκοτρώνη. Σύμφωνα με την αστυνομία έγιναν 5 συλλήψεις, 3 άνδρες και 2 γυναίκες. Ένα από αυτά τα άτομα είναι ανήλικο, 17 χρονών. Και οι 5 οδηγήθηκαν στην ΓΑΔΑ. Επίσης έγιναν 9 προσαγωγές.

 

Ορισμένοι αστυνομικοί… άλλαξαν χρώμα από τις μπογιές. Είχαν πάντως μέχρι και ειδικό φακό – λέιζερ που αναβοσβήνει γρήγορα και δυνατά προκειμένου οι αναρχικοί μέσα από το κτίριο να μην βλέπουν καλά και να μην μπορούν να πετούν πράγματα.

Ύστερ από περίπου δύο ώρες, οι αστυνομικοί μπήκαν και στην κατάληψη της οδού Παναιτωλίου. Εκεί συνέλαβαν 5 γυναίκες και 3 άνδρες.

Συνολικά οι συλλήψεις ήταν 13. Στην περιοχή πέταξαν το ελικόπτερο και drone της αστυνομίας και κατέγραψαν τα πάντα.

 

newsit

Shares