Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Ένταση στη Θεσσαλονίκη για το lockdown: Διαδηλωτές χωρίς μάσκες συγκρούστηκαν με αστυνομικούς (ΒΙΝΤΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Ομάδα 100 ατόμων συγκεντρώθηκαν το βράδυ της Δευτέρας στον Λευκό Πύργο, στη Θεσσαλονίκη, χωρίς να φορούν μάσκες και να τηρούν αποστάσεις, διαμαρτυρόμενοι για το lockdown στην πόλη…

Όπως μεταδίδει το τοπικό μέσο Thestival.gr, οι συγκεντρωμένοι βρέθηκαν στο σημείο έπειτα από κάλεσμα μέσω Facebook, προκειμένου να διαδηλώσουν κατά του ολικού lockdown, που ανακοίνωσε η Κυβέρνηση για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού.

Δείτε εικόνες από την ένταση στη Θεσσαλονίκη

Άνδρες των ΜΑΤ βρέθηκαν σύντομα στο σημείο προκειμένου να αποτρέψουν τον συνωστισμό.

Σε πολλές περιπτώσεις, οι αστυνομικοί έκοψαν πρόστιμα στους συγκεντρωμένους για μη τήρηση των αποστάσεων ή χρήση μάσκας για τον κορωνοϊό.

Όπως διακρίνεται σε φωτογραφίες που δημοσίευσε το thestival.gr οι συγκεντρωμένοι δεν τηρούσαν αποστάσεις, ενώ σε πολλές περιπτώσεις φαίνονται κάποιοι από αυτούς να μην φορούν μάσκες.

Βίντεο: Ένταση στη Θεσσαλονίκη από μικρή ομάδα διαδηλωτών

Αστυνομικές δυνάμεις που έσπευσαν στο σημείο, εμπόδισαν τους διαδηλωτές που επιχείρησαν να προχωρήσουν σε αποκλεισμό του δρόμου στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Ακολούθησε ένταση με τους διαδηλωτές να επιτίθενται λεκτικά στους αστυνομικούς.

 

Πρόστιμα για μη τήρηση των μέτρων στη Θεσσαλονίκη

Σε ορισμένους νεαρούς βεβαιώθηκαν παραβάσεις για μη τήρηση των μέτρων αποφυγής της διάδοσης του κορωνοϊού από τους αστυνομικούς.

Πρόστιμα σε παρευρισκόμενους που δεν τηρούσαν τα μέτρα προστασίας -Φωτογραφία: Intimenews/ΧΗΡΑΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ
Αργότερα, οι ίδιοι άνθρωποι ξεκίνησαν πορεία προς το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, πάντα χωρίς να τηρούν αποστάσεις και να φορούν μάσκες για τον κορωνοϊό.

Πηγή: iefimerida.gr

Shares