Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024

Ένταση μετά την κατάθεση για τις «τσάντες με χρήματα στον ΣΥΡΙΖΑ»

Έντονη αντιπαράθεση προκάλεσε η χθεσινή κατάθεση της Ευθαλίας Διαμαντή, γραμματέως του Χρήστου Καλογρίτσα, στο ειδικό δικαστήριο με κατηγορούμενο τον ίδιο και τον πρωην υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Παππά.

Ο ισχυρισμός της ότι «έφευγαν φάκελοι και τσάντες με χρήματα από το γραφείο του κ. Καλογρίτσα τα οποία ήταν χρήματα για βοήθεια προς το κόμμα (ΣΥΡΙΖΑ)» έφερε εντάσεις μεταξύ των κατηγόρων των κατηγορουμένων. Η πλευρά των συνηγόρων του πρώην υπουργού Νίκου Παππά ανέφερε, ότι έχουν εντολή και προτίθενται να καταθέσουν μήνυση σε βάρος της κυρίας Διαμαντή για το περιεχόμενο της χθεσινής κατάθεσης. «Ας κάνουν όσες μηνύσεις θέλουν για να ακούσουν και αυτά που δεν έχουν ακουστεί» απάντησε ο Ανδρέας Λοβέρδος, εκ των συνηγόρων του κ. Καλογρίτσα.

Ωστόσο, η Πρόεδρος του Δικαστηρίου Ιωάννα Κλάπα, διευκρίνισε επικαλούμενη την κατάθεση της μάρτυρος, ότι «όσα είπε δεν ήταν για τον Νίκο Παππά, ήταν για το ΣΥΡΙΖΑ. Αυτά κατέθεσε η μάρτυρας. Ούτε για Παππά, ούτε για Τσίπρα».

Νωρίτερα, ο δημοσιογράφος Νίκος Τσαγκρής κατά την κατάθεση του ανέφερε ότι κλήθηκε από τον επιχειρηματία Χρήστου Καλογρίτσα, προκειμένου να «στήσει» εφημερίδα που θα εξέδιδε. «Μέσα σε 25 ημέρες είχε σχεδιαστεί η εφημερίδα και τα σχέδια του αποδέχτηκε η Κυβέρνηση και ο κ. Παππάς ο οποίος ήταν ο εκπρόσωπός της.

Σύντομα με κάλεσε ο κ. Καλογρίτσας και μου είπε ότι θα αναγκαστείς να αποχωρήσεις, δεν είσαι επιθυμητός, γιατί θέλουν κάποιους άλλους, θέλουν ένα κομματικό ελεγχόμενο διευθυντή».

 

newsbomb.gr

Shares