Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Εντάλματα σύλληψης 7 ατόμων για προετοιμασία τρομοκρατικών επιθέσεων

Σε βάρος 7 ατόμων εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης από τις βελγικές αρχές, μετά από επιχειρήσεις της αστυνομίας σε Βρυξέλλες και Αμβέρσα σχετικά με προετοιμασία τρομοκρατικών επιθέσεων.

Οι συλληφθέντες είναι τρεις Βέλγοι, ένας Τούρκος και ένας Βούλγαρος.

Ο ανακριτής της Αμβέρσας αποφάσισε την έκδοση εντάλματος σύλληψης για τους : Elias E.A. (2003, βελγικής υπηκοότητας), Sebastian B. (2003, βελγικής υπηκοότητας) Harun C. (1987 τουρκικής υπηκοότητας) και Vanessa B. (1999, βελγικής υπηκοότητας).

Κατηγορούνται για συμμετοχή σε δραστηριότητες τρομοκρατικής ομάδας, προετοιμασία τρομοκρατικής ενέργειας, διάδοση μηνύματος με σκοπό την υποκίνηση σε διάπραξη τρομοκρατικού αδικήματος και απόπειρα ανθρωποκτονίας σε τρομοκρατικό πλαίσιο.

Όλοι οι κατηγορούμενοι θα παρουσιαστούν στις 3 Απριλίου 2023 ενώπιον του πρωτοδικείου της Αμβέρσας.

Στις Βρυξέλλες, εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης για τους: Adam D (2004), ο Karim H. (2000), και οι δύο βελγικής υπηκοότητας και ο Sergey R. (2003, βουλγαρικής υπηκοότητας).

Ο Sergey R. και ο Karim H. κατηγορήθηκαν για συμμετοχή σε δραστηριότητες τρομοκρατικής ομάδας.

Ο Adam D. κατηγορήθηκε για συμμετοχή σε δραστηριότητες τρομοκρατικής ομάδας, προετοιμασία τρομοκρατικής επίθεσης και διάδοση μηνύματος με σκοπό την υποκίνηση σε διάπραξη τρομοκρατικού αδικήματος.

Όλοι οι κατηγορούμενοι θα παρουσιαστούν στις 3 Απριλίου 2023 ενώπιον του πρωτοδικείου των Βρυξελλών.

 

cnn.gr

Shares