Τετάρτη , 17 Αυγούστου 2022
Τελευταία Νέα

Ένταλμα σύλληψης Ρώσου δημοσιογράφου εξέδωσε το ρωσικό υπουργείο Εσωτερικών

rosos-dimosiografos

 

Πρόκειται για δημοσιογράφο που ασχολείται με την ερευνητική δημοσιογραφία και ειδικά με την δραστηριότητα των μυστικών υπηρεσιών και διευθυντή του ιστότοπου agentura.ru


Το ρωσικό υπουργείο Εσωτερικών εξέδωσε ένταλμα σύλληψης για τον δημοσιογράφο που ασχολείται με την ερευνητική δημοσιογραφία και ειδικά με την δραστηριότητα των μυστικών υπηρεσιών και διευθυντή του ιστότοπου agentura.ru Αντρέι Σαλντάτοφ.

«Η Δευτέρα ξεκίνησε ευχάριστα. Όλοι μου οι τραπεζικοί λογαριασμοί δεσμεύθηκαν, ενώ ανακάλυψα το όνομα μου στην βάση δεδομένων για αυτούς που έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης από το υπουργείο Εσωτερικών. Η δίωξη ασκήθηκε στις 17 Μαρτίου , και την υπόθεση έχει αναλάβει πιθανά Ανακριτική Επιτροπή της Ρωσίας..» αναφέρεται στην ανακοίνωση του ιστότοπου agentura.ru, που αναρτήθηκε στο Telegram.

O δικηγόρος Πάβελ Τσίκοφ θεωρεί ότι εναντίον του Σαλντάτοφ μπορει να ασκήθηκε δίωξη για διάδοσγη ‘ψευδών ειδήσεων» για τον ρωσικό στρατό»

Ο ιστότοπος agentura.ru από το 2000 ασχολείται με έρευνες για την δραστηριότητα των μυστικών υπηρεσιών. Τους τελευταίους μήνες οι δημοσιογράφοι του δημοσίευσαν μερικές έρευνες για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ, novayagazeta.europe

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares