Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Ένοπλες Δυνάμεις: Βοήθεια του ΓΕΕΘΑ στους σεισμόπληκτους της Κρήτης

Ένοπλες Δυνάμεις: Όπου υπάρχει ανάγκη! Πολύτιμη βοήθεια του ΓΕΕΘΑ στους σεισμόπληκτους της Κρήτης

 

Πολύτιμη και πολύπλευρη η στήριξη των Ενόπλων Δυνάμεων στην Πολιτεία, μετά τον καταστροφικό σεισμό στην Κρήτη.

Από την πρώτη στιγμή που ο Εγκέλαδος χτύπησε το Αρκαλοχώρι Ηρακλείου προκαλώντας το θάνατο ενός 65χρονου άνδρα και σοβαρότετες ζημιές σε σπίτια, οι Ένοπλες Δυνάμεις εξέφρασαν τη βούληση για άμεση στήριξη της Πολιτείας.

Το ΓΕΕΘΑ στο πλαίσιο της κοινωνικής του προσφοράς και της συνδρομής των Ενόπλων Δυνάμεων στον κρατικό μηχανισμό σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, από την πρώτη στιγμή μετά τον σεισμό στο Αρκαλοχώρι στο Ηράκλειο της Κρήτης ενήργησε ως ακολούθως:

– Διατέθηκε άμεσα ελικόπτερο Έρευνας – Διάσωσης και πραγματοποιήθηκε πτήση προκειμένου να γίνει η πρώτη αποτίμηση ζημιών από αέρος.

– Προώθησε με στρατιωτικό αεροσκάφος C-130 μέσα και προσωπικό της 1ης Ειδικής Μονάδας Αντιμετώπισης Καταστροφών (1η ΕΜΑΚ), από την Ελευσίνα στην Κρήτη.

– Διέθεσε τροχοφόρα οχήματα στην περιοχή, για την μεταφορά σκηνικού υλικού της Περιφέρειας Κρήτης.

– Απέστειλε 90 άτομα προσωπικό από τοπικές Μονάδες προκειμένου να συνδράμουν στην ανάπτυξη σκηνών στις πληγείσες περιοχές.

– Τηρεί σε ετοιμότητα άμεσης διάθεσης τα ειδικά τμήματα «ΔΕΥΚΑΛΙΩΝΑ» του Στρατού Ξηράς, του Πολεμικού Ναυτικού και της Πολεμικής Αεροπορίας καθώς και μηχανήματα Μηχανικού του Σχεδίου «ΞΕΝΟΚΡΑΤΗΣ» της νήσου Κρήτης.

Πηγή: Newsbomb.gr

Shares