Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024

Ένοπλα οχήματα έξω από Ιρανικά τηλεοπτικά στούντιο – Η Τεχεράνη στοχοποιεί δημοσιογράφους

Ένοπλα οχήματα αναπτύχθηκαν έξω από τα τηλεοπτικά στούντιο της Iran International στη βρετανική πρωτεύουσα μετά από απειλές δύο δημοσιογράφων της από την Τεχεράνη, ανέφερε το κανάλι το Σάββατο.

Υπήρχαν περίπου επτά οχήματα έξω από το στούντιο στο Chiswick Park, στο δυτικό Λονδίνο, μετά από «σοβαρές και αξιόπιστες» απειλές πρόσφατα εναντίον δύο δημοσιογράφων του καναλιού που εδρεύει στο Ηνωμένο Βασίλειο, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας εκπρόσωπός του το Σάββατο.

Οι βρετανικές αρχές επιβεβαίωσαν ότι οι αξιωματικοί της “εργάζονται για να ανταποκριθούν σε πιθανές απειλές που προβάλλονται από το Ιράν εναντίον ορισμένων ατόμων με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο. Αν και δεν θα υπεισέλθουμε σε λεπτομέρειες για το τι είναι αυτά, περιλαμβάνει την παρουσία φανερών ένοπλων αστυνομικών κοντά στα γραφεία μιας εταιρείας μέσων ενημέρωσης περσικής γλώσσας στο δυτικό Λονδίνο”, είπε η αρχή στο Γαλλικό Πρακτορείο σε δήλωση.

“Οι απειλές εναντίον μας έχουν κλιμακωθεί καθώς οι διαδηλώσεις στο Ιράν συνεχίζονται, επειδή τις καλύπτουμε 24”, δήλωσε εκπρόσωπος.

«Έχουν δουλέψει εκεί για πέντε χρόνια, το έχουν συνηθίσει, οι οικογένειές τους απειλούνται στο Ιράν», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο και συμπλήρωσε πως, «Πρόσφατα στην Τεχεράνη ανέβηκαν καταζητούμενες αφίσες με τα πρόσωπα ορισμένων παρουσιαστών μας.

Τέλος, οι μυστικές υπηρεσίες ενημέρωσαν τον κόσμο, πως το καθεστώς του Ιράν στέλνει οικονομικούς εκτελεστές σε ξένα κράτη όσων θεωρούν “εχθρούς του έθνους”, έχοντας μάλιστα κολλήσει αφίσες με τα πρόσωπα να καταζητούνται.

 

πηγή: barrons.com

Shares