Πέμπτη , 7 Ιουλίου 2022
Τελευταία Νέα

Ενώ όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στο Αφγανιστάν, η βιαιότητα κατά των Χριστιανών αυξάνεται στο Πακιστάν

Οι Χριστιανοί διαμηνύουν εναγωνίως προς όλες τις κατευθύνσεις ότι η βιαιότητα εναντίον τους αυξάνεται καθημερινά. Οι ομάδες στο Facebook είναι γεμάτες από βίντεο που αποδεικνύουν ότι η  Χριστιανική κοινότητα υφίσταται συνεχή πίεση από τη μουσουλμανική πλειοψηφία.

Οι αναρτήσεις δείχνουν τραυματισμούς ολόκληρων οικογενειών που δέχθηκαν επίθεση από φανατικούς μουσουλμάνους ενώ τα σχόλια αποκαλύπτουν ότι ούτε οι γυναίκες και τα κορίτσια, ούτε οι χριστιανικοί οικισμοί ή τόποι λατρείας είναι ασφαλείς. Πολλά μέλη αυτών των ομάδων συνεχίζουν να καλούν την κυβέρνηση να προστατεύσει το δικαίωμά τους στη θρησκευτική ελευθερία, ωστόσο, οι εκκλήσεις τους φαίνονται να είναι μάταιες. Αρκετά από τα σχόλια επικρίνουν τον πρωθυπουργό Ιμράν Καν για αδράνεια ως προς την πραγματοποίηση της υπόσχεσής του για τη διασφάλιση της προστασίας της θρησκευτικής ελευθερίας.

US 'really messed it up' in Afghanistan, says Pak PM Imran Khan | Pakistan News,The Indian Express

O πρωθυπουργός της χώρας 

Την περασμένη Κυριακή, το Gospel TV και το World News παρουσίασαν βίντεο των μελών εκκλησιαστικής ομάδας μετά από επίθεση εξτρεμιστών. Το αίμα μπορούσε να φανεί στους χιτώνες του επάνω σώματος, που έφεραν. Σε επίθεση στις 7 Σεπτεμβρίου 2021 στην εκκλησία New Hope στην περιοχή Σερκότ της Λαχόρης, πέντε γυναίκες τραυματίστηκαν, μεταξύ των οποίων και μια έγκυος ενώ ένας άνδρας πυροβολήθηκε δύο φορές στο πόδι. 

Σε άλλο βίντεο, μια ολόκληρη οικογένεια που τρομοκρατήθηκε από ισλαμιστές στη Λαχόρη, έκανε έναν συνεργάτη ομάδας στο Facebook να γράψει: ” Τέτοια περιστατικά συμβαίνουν σχεδόν κάθε ημέρα στο Πακιστάν. Όλες οι Χριστιανικές οικογένειες, ο Θεός να σας έχει καλά. Θα προσευχηθώ για όλους σας “. Η οικογένεια υπέστη ξυλοδαρμό και τα ρούχα των γυναικών κόπηκαν σε κομμάτια. Η πιο ηλικιωμένη γυναίκα στο πλάνο έκλαιγε καθώς εξηγούσε τι συνέβη στα ρούχα της και πώς παραλίγο να τη σκοτώσουν τρομοκράτες. Κοντά της στάθηκε ένας νεαρός άνδρας, ο οποίος αιμορραγούσε από μια πληγή στο πίσω μέρος του κεφαλιού.

Islamic Mobs Destroy Christian Area of Lahore, Pakistan | ICR USA

Iσλαμικός όχλος καταστρέφει περιοχή Χριστιανών στην πόλη Λαχόρη 

Ορισμένοι Πακιστανοί πιστοί προσπαθούν να βρουν τρόπους εξόδου από τη χώρα ενώ αρκετοί Χριστιανοί ηγέτες έχουν ρωτήσει πώς μπορούν να μεταναστεύσουν στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Τα περιστατικά βιαιότητας κατά των Χριστιανών στο Πακιστάν αυξάνονται και απαιτούν άμεση δράση. Η Ουάσινγκτον μπορεί να συμμετέχει ουσιαστικά στο ζήτημα, μεταξύ άλλων με την επιβολή οικονομικών μέτρων όπως ενισχυμένες κυρώσεις εναντίον Πακιστανών αξιωματούχων που αρνούνται να βελτιώσουν την κατάσταση των μειονοτήτων στη χώρα. Μπορεί επίσης να αυξήσει τις ποσοστώσεις μετανάστευσης για τους Πακιστανούς Χριστιανούς που θέλουν να ζήσουν στις Ηνωμένες Πολιτείες.

9 Desktop ideas | pakistan, pakistan map, map

Mε πράσινο χρώμα, η επαρχία Παντζάμπ 

Η αύξηση της μετανάστευσης θα μπορούσε να ανακουφίσει τους Χριστιανούς αλλά δεν θα καταφέρει να αντιμετωπίσει το ακανθώδες ζήτημα της δίωξης για όσους μένουν πίσω. Επομένως, οι οικονομικές κυρώσεις θα πρέπει να λειτουργούν παράλληλα με την αύξηση του ποσοστού μετανάστευσης.

Σύμφωνα με τον ιστορικό Ρότζερ Μπάλαρντ, η πλειοψηφία των Χριστιανών στο Πακιστάν ζουν στην επαρχία Παντζάμπ. Σημειώνει ότι οι Χριστιανοί είχαν πάντα μια αρνητική φήμη μεταξύ της θρησκευτικής πλειοψηφίας, που θεωρεί τις γυναίκες τους ως ελαφρών ηθών εξαιτίας της προηγούμενης βρετανικής επιρροής που είχαν δεχτεί. Ο Μπάλαρντ συνεχίζει: “Ως αποτέλεσμα, οι Χριστιανοί της επαρχίας εξακολουθούν να είναι γνωστοί προσβλητικά ως “μουσαλί”, επειδή θεωρούνται ανήθικοι, χαμηλού κοινωνικού επιπέδου και μόνιμα ‘μολυσμένοι’ επειδή καταναλώνουν βόειο κρέας.” 

Πηγή: Persecution.org – International Christian Concern, (ICC)

Του ειδικού συνεργάτη

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares