Κυριακή , 26 Μαΐου 2024
Τελευταία Νέα

Ενισχύεται το «καλάθι του νοικοκυριού»: Μπαίνουν νέα προϊόντα στη λίστα -Ακολουθούν τα σαρακοστιανά

Ανακοινώσεις για το νέο «καλάθι του νοικοκυριού», που ενισχύεται με νέα προϊόντα, θα κάνει αύριο η ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης.

Τις λεπτομέρειες για το «καλάθι του νοικοκυριού» θα παρουσιάσουν, στις 11:00, σε συνέντευξη Τύπου ο υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων κ. Άδωνις Γεωργιάδης, ο αναπληρωτής υπουργός κ. Νίκος Παπαθανάσης, ο γενικός γραμματέας Εμπορίου & Προστασίας του Καταναλωτή κ. Σωτήρης Αναγνωστόπουλος, ο διοικητής της Διϋπηρεσιακής Μονάδας Ελέγχου της Αγοράς (ΔΙΜΕΑ) κ. Χαράλαμπος Μελισσινός και ο CEO της Warply και υπεύθυνος της πλατφόρμας e-katanalotis κ. Γιάννης Δοξαράς.

Το υπουργείο αναφέρει ότι θα ανακοινωθούν οι νέες κατηγορίες που θα προστεθούν στο «καλάθι του νοικοκυριού», καθώς και πρόστιμα που επιβλήθηκαν σε αλυσίδες σούπερ μάρκετ για αισχροκέρδεια, κατόπιν ελέγχων της ΔΙΜΕΑ.

Όπως έχουν αναφέρει σε δηλώσεις τους τόσο ο κ. Γεωργιάδης όσο και ο κ. Παπαθανάσης, αναμένεται να ανακοινωθούν 9 νέες κατηγορίες προϊόντων στο «καλάθι του νοικοκυριού». Σε ό,τι αφορά τα σαρακοστιανά, αναμένεται να ενταχθούν, τουλάχιστον, λαδερά, ταραμοσαλάτα και χαλβάς, ωστόσο το «τοπίο» θα ξεκαθαρίσει αύριο.

Πηγή: iefimerida

Shares