Κυριακή , 2 Οκτωβρίου 2022
Τελευταία Νέα

Ενισχύεται η αμερικανική αγορά εργασίας

ΗΠΑ: Ισχυρή επιτάχυνση της οικονομικής δραστηριότητας τον Φεβρουάριο

Η τελευταία έκθεση για τις θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ πριν από τη συνεδρίαση πολιτικής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ τον Σεπτέμβριο έδειξε ότι οι εργοδότες συνέχισαν να προσθέτουν θέσεις εργασίας με υγιή – αν και πιο μέτριο – ρυθμό τον Αύγουστο, υπογραμμίζοντας τη διάρκεια και τη δύναμη της αγοράς εργασίας, αναφέρει το Bloomberg.


Η έκθεση για την απασχόληση της Παρασκευής αναμένεται να δείξει αύξηση 300.000 θέσεων εργασίας τον Αύγουστο, σύμφωνα με τη μέση εκτίμηση σε έρευνα του Bloomberg μεταξύ οικονομολόγων. Το ποσοστό ανεργίας αναμένεται να διατηρηθεί στο 3,5% – που αντιστοιχεί σε χαμηλό πέντε δεκαετιών – ενώ οι μέσες ωριαίες αποδοχές πιθανότατα σημείωσαν άλλη μια σταθερή αύξηση.

Ο πρόεδρος της Fed Τζερόμ Πάουελ σηματοδότησε την περασμένη εβδομάδα ότι η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ είναι πιθανό να συνεχίσει να αυξάνει τα επιτόκια και να τα αφήσει αυξημένα για λίγο καιρό για να πατάξει τον πληθωρισμό. Σημείωσε ότι αυτό πιθανότατα θα οδηγήσει σε χαλάρωση των συνθηκών στην αγορά εργασίας και θα επιφέρει κάποιο πόνο στα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις.

Τις ημέρες πριν από την έκθεση για τις θέσεις εργασίας, μια πληθώρα άλλων δεικτών θα προσφέρει πρόσθετη εικόνα για την κατάσταση της αγοράς εργασίας. Η κυβέρνηση θα δημοσιεύσει στοιχεία του Ιουλίου σχετικά με τις κενές θέσεις εργασίας και τις παραιτήσεις την Τρίτη. Οι οικονομολόγοι αναμένουν ότι οι κενές θέσεις εργασίας θα παραμείνουν αυξημένες τον μήνα, υποδεικνύοντας ανθεκτική ζήτηση για εργασία.

Μία ημέρα αργότερα, το Ινστιτούτο Ερευνών ADP θα δημοσιεύσει την ανανεωμένη μηνιαία έκθεσή του, η οποία θα περιλαμβάνει στοιχεία τόσο για την απασχόληση όσο και για τους μισθούς.

Μεταξύ άλλων οικονομικών στοιχείων των ΗΠΑ: το Institute for Supply Management θα δημοσιεύσει τον στενά παρακολουθούμενο δείκτη μεταποίησης για τον Αύγουστο και το Conference Board θα προσφέρει την τελευταία ματιά στην καταναλωτική εμπιστοσύνη. Θα δημοσιευθεί επίσης ένα μέτρο των τιμών των κατοικιών σε 20 πόλεις των ΗΠΑ.

Πηγή: capital.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares