Τρίτη , 16 Απριλίου 2024
Τελευταία Νέα

Ενεργά μέτωπα σε Λακωνία και Ρόδο

Σε νεότερη ενημέρωση για τα μέτωπα των πυρκαγιών, προχώρησε η Πυροσβεστική Υπηρεσία το απόγευμα της Παρασκευής (21/7).

Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής κ. Βασίλης Βαθρακογιάννης, 52 είναι οι νέες πυρκαγιές στη χώρα ενώ αναζωπυρώσεις και διάσπαρτες ενεργές καύσεις αντιμετωπίζουν επίγειες και εναέριες δυνάμεις στη Δυτική Αττική.

Ενεργό είναι το μέτωπο στη Ρόδο, στον ορεινό όγκο στο κέντρο του νησιού, ενώ στη Λακωνία είναι πολύ περισσότερες οι αναζωπυρώσεις και δημιούργησαν μέτωπα πυρκαγιών σε πολλές περιπτώσεις.

Τις επόμενες μέρες η κατάσταση θα δυσκολέψει ακόμα περισσότερο, είπε ο κ. Βαθρακογιάννης λόγω των πολύ υψηλών θερμοκρασιών.

 

Ολόκληρη η ενημέρωση της Πυροσβεστικής:

“Μία ακόμα δύσκολη ημέρα με 52 νέες πυρκαγιές, ενώ σε όλη την επικράτεια οι πυροσβεστικές δυνάμεις διαχειρίζονται συνολικά 79 πυρκαγιές. Αναζωπυρώσεις και διάσπαρτες ενεργές καύσεις που μέχρι στιγμής ελέγχονται, αντιμετωπίζουν σήμερα ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις στη Δυτική Αττική.

Στη Ρόδο αντιμετωπίζουμε αναζωπύρωση στον ορεινό όγκο στο κέντρο του νησιού και επιχειρούν 125 πυροσβέστες με τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 35 οχήματα, ενώ για την αεροπυρόσβεσης έχουν διατεθεί τέσσερα αεροσκάφη και τρία ελικόπτερα.

Στη Λακωνία οι αναζωπυρώσεις είναι πολύ περισσότερες και σε αρκετές περιπτώσεις δημιούργησαν μέτωπα πυρκαγιών. Για την αντιμετώπισή τους επιχειρούν 75 πυροσβέστες με τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 25 οχήματα, καθώς και πέντε αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα. Οριοθετήθηκε η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σήμερα το απόγευμα πλησίον της Εγνατίας Οδού, στο ύψος του οικισμού Προφήτης Ηλίας στη Θεσσαλονίκη. Εκεί επιχειρούν 50 πυροσβέστες με τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 12 οχήματα, συμπεριλαμβανομένων και δέκα πυροσβεστών με δύο οχήματα από Βουλγαρία, καθώς και δύο ελικόπτερα.

Στο έργο της κατάσβεσης των πυρκαγιών συνδράμουν μαζί με τους Ευρωπαίους πυροσβέστες που έχουν διατεθεί μέσω του προγράμματος Προεγκατάσταση του μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας της Ένωσης επιπρόσθετες δυνάμεις από Ρουμανία, Πολωνία, Σλοβακία και Βουλγαρία, ενώ έχουν διατεθεί στην αεροπυρόσβεση δύο αεροσκάφη από Ιταλία, δύο από Γαλλία, ένα από Κροατία και δύο ακόμη από Κύπρο. Επίσης συνδρομή σε διμερές επίπεδο παρέχουν το Ισραήλ με δύο αεροσκάφη και η Ιορδανία με τέσσερα ελικόπτερα. Τις τελευταίες ημέρες αντιμετωπίζουμε ένα φαινόμενο που δυσκολεύει και εντείνει την ένταση αλλά και τη διασπορά των πυρκαγιών και των νέων εστιών σε όλη την Ελλάδα. Σύμφωνα με τις προβλέψεις των ειδικών, τις επόμενες ημέρες η κατάσταση θα δυσκολέψει ακόμη περισσότερο.

Έχει ανακοινωθεί ότι για αύριο Σάββατο προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε Αττική, Στερεά Ελλάδα, Πελοπόννησο, Δυτική Ελλάδα, Θεσσαλία, Ρόδο, Σάμο και Ικαρία. Στον αγώνα που δίνουν οι πυροσβέστες συνδράμουν αδιάλειπτα όλοι οι συναρμόδιοι φορείς της Πολιτικής Προστασίας.

Καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να αντιμετωπίσουμε όλα τα ενεργά μέτωπα με όλα τα μέσα που έχουμε στη διάθεσή μας. Σε αυτή την προσπάθεια ζητούμε τη συνεργασία των πολιτών και ταυτόχρονα απευθύνουμε έκκληση σε όλους πάνω απ όλα για τη δική σας ασφάλεια. Να ακολουθείτε πιστά τις οδηγίες των αρμοδίων αρχών”.

 

thetoc.gr

Shares