Δευτέρα , 28 Νοεμβρίου 2022
Τελευταία Νέα

Ενδιάμεσες εκλογές – Άφαντος ο Μπάιντεν από την προεκλογική κούρσα μετά τις γκάφες

Οι ανομολόγητοι φόβοι των υψηλόβαθμων στελεχών των Δημοκρατικών πως ο Πρόεδρος Μπάιντεν έχει καταστεί «βαρίδι» για την παράταξή του επιβεβαιώθηκαν πανηγυρικά την τελευταία – προεκλογική- εβδομάδα, όπου σε κάθε σταθμό της περιοδείας του σκορπούσε άφθονο γέλιο με τις γκάφες του, μαζί με τον βαθύ προβληματισμό των ομοϊδεατών του για την εκλογική απήχηση του κόμματος.

Τα ιστορικά χαμηλά ποσοστά δημοφιλίας του ενόψει των εκλογών, που ξεπερνούν μετά βίας το 40%, όταν οι Μπίλ Κλίντον, Μπαράκ Ομπάμα και Ντόναλντ Τραμπ είχαν κατά μέσο όρο ποσοστά αποδοχής μεταξύ 43% και 45% στις ενδιάμεσες εκλογές τους, αποτυπώνουν τη δυστοκία του «πλανητάρχη» να πείσει, αν και περιγράφεται ως «παραγωγικός» ακόμη και από όσους ψηφοφόρους επιθυμούν να τον καταψηφίσουν.

Αυτό είναι και το «δράμα» που βιώνει το στρατόπεδο της μέχρι τώρα πλειοψηφίας στο Κογκρέσο, καθώς αρκετοί ψηφοφόροι αγανακτούν με τον Αμερικανό Πρόεδρο, αλλά συμπαθούν τους κατά τόπους Δημοκρατικούς υποψήφιους, με αποτέλεσμα να έχει «μπλοκάρει» ως προς την πρόθεση ψήφου ένα σημαντικό τμήμα των κεντροαριστερών ψηφοφόρων.

Την ίδια ώρα, όσο και αν προσπάθησαν οι στενοί συνεργάτες του να αντιπαλέψουν την εικόνα του «αποδιοργανωμένου» Προέδρου, σε όλες τις τελευταίες, προεκλογικές εμφανίσεις του ο «πλανητάρχης» έδωσε τροφή για σατυρικό υλικό και σχόλια, αφού έφτασε να ταυτίσει τον εαυτό του με τον Ρίτσαρντ Νίξον, λέγοντας πως «χάρη στην ηγεσία του», οι ηλικιωμένοι στις ΗΠΑ είδαν τις μεγαλύτερες αυξήσεις στις συντάξεις τους και στα επιδόματά τους για την τελευταία δεκαετία.

Mόνο που η περί ου ο λόγος αύξηση δόθηκε το 1972, μέσω του μηχανισμού της «αυτόματης τιμαριθμικής αναπροσαρμογής», με κατάληξη η σχετική αποστροφή του Τζο Μπάιντεν να εξαφανιστεί με συνοπτικές διαδικασίες από το λογαριασμό του στο Twitter και αφού οι διαχειριστές του δημοφιλούς μέσου κοινωνικής δικτύωσης έσπευσαν να διευκρινίσουν προς το κοινό του, ότι επρόκειτο στα αλήθεια για σημαντική αύξηση «που βασίζεται στον ρυθμό του πληθωρισμού», ο οποίος καλπάζει στις ΗΠΑ. Παρότι εν πολλοίς εισαγόμενος, ο τρομακτικός πληθωρισμός για τα δεδομένα της Αμερικής πιστώνεται προσωπικά στο Τζο Μπάιντεν, ο οποίος με δυσκολία συσπειρώνει πλέον τα προεκλογικά ακροατήρια.

 

Πολύ περισσότερο, όταν μιλώντας στη Φλόριντα, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ ισχυρίστηκε πως ο εκλιπών γιος του, Μπο, έχασε τη ζωή του ενώ υπηρετούσε στο Ιράκ, αν και κατέληξε μετά από πολύμηνη μάχη με τον καρκίνο. Επιπλέον, ο 79χρονος Μπάιντεν, αναφερόμενος στο μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Ντέμπι Βάσερμαν Σουλτς την αποκάλεσε «γερουσιαστή» ενώ έσπευσε να επισημάνει ότι συνάντησε κατ΄ιδίαν τον «εφευρέτη» της ινσουλίνης, πρακτικά αδύνατο όταν η ινσουλίνη εφευρέθηκε το 1921!

 

de-facto.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares