Σάββατο , 12 Ιουνίου 2021

Ένας μεγάλος Άγιος των καιρών μας: Ο Γέροντας Εφραίμ ομιλεί για τον Όσιο Ιωσήφ τον Ησυχαστή…

Μετά το πέρας του Μέγα Πανηγυρικού Εσπερινού της εορτής του Οσίου Ιωσήφ του Ησυχαστή, την μνήμη του οποίου τιμά η Εκκλησία για πρώτη φορά μετά την αναγραφή του στις αγιολογικές Δέλτους της Εκκλησίας, ο Καθηγούμενος της Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου Γέρων Εφραίμ μίλησε στην Τράπεζα της Μονής απευθυνόμενος στους πατέρες και τους προσκυνητές σχετικά με την βιοτή και την διδασκαλία του εορτάζοντος Όσιου.

Ο Γέρων Εφραίμ αναφέρθηκε στην ασκητική πορεία του οσίου Ιωσήφ τονίζοντας ιδιαιτέρως τους ασκητικούς του αγώνες καθώς και την υπακοή την οποία επέδειξε ο ίδιος ως υποτακτικός και εν συνεχεία καλλιέργησε στη συνοδεία του.

Ο Όσιος Ιωσήφ ο Ησυχαστής, σημείωσε ο Γέρων Εφραίμ Βατοπαιδινός, υπήρξε ο μεγάλος ανανεωτής της πατερικής παράδοσης στο Άγιον Όρος σε εποχές δύσκολες για την Αθωνική Πολιτεία καθώς και συνεχιστής της ησυχαστικής και φιλοκαλικής παραδόσεως.

Τέλος ο Γέρων Εφραίμ σημείωσε την μεγάλη ευλογία για την Βατοπαιδινή Αδερφότητα να προέρχεται από την ρίζα του Οσίου Ιωσήφ του Ησυχαστή, καθώς ο μακαριστός Γέρων Ιωσήφ Βατοπαιδινός, όπως και ο άγιος Εφραίμ ο Κατουνακιώτης και οι μακαριστοί Γέροντες Εφραίμ Φιλοθεΐτης και Χαράλαμπος Διονυσιάτης, υπήρξε μέλος της συνοδείας του οσίου Πατρός και μαζί με άλλες οσιακές αγιορείτικες μορφές επάνδρωσαν Μονές εντός και εκτός Αγίου Όρους.

Παρακολουθήστε εδώ την ομιλία του: 

ope.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares