Τρίτη , 7 Φεβρουαρίου 2023

Ένα πολιτικό αστέρι μεσουρανεί

 

Της Αναστασίας-Αικατερίνης Αλεξοπούλου *

Ένα αστέρι μεσουρανεί στο πολιτικό στερέωμα της Ελλάδας: το αστέρι της Ελληνικής Λύσης και του Κυριάκου Βελόπουλου. Με το 1ο Συνέδριο του κόμματος, που έλαβε χώρα στη Θεσσαλονίκη στις 14 και 15 Ιανουαρίου 2023, επιβεβαιώθηκε αυτό που όλοι οι αναλυτές λίγο πολύ γνωρίζουν, δηλαδή η ολοένα και μεγαλύτερη εκλογική απήχηση και η διαρκώς ανερχόμενη δυναμική του πατριωτικού κόμματος.

Το 1ο Συνέδριο του κόμματος επιβεβαίωσε ακόμη την ενότητα που επικρατεί στους κόλπους του κόμματος. Τα στελέχη του οποίου, μέσα από διαφανείς δημοκρατικές διαδικασίες, επανεξέλεξαν τον Κυριάκο Βελόπουλο στη θέση του προέδρου του κόμματος. Συνεχίζεται έτσι μία πορεία συνεχούς ανόδου, η οποία επιβραβεύεται από τους ψηφοφόρους, σύμφωνα και με τις δημοσκοπικές έρευνες, εν όψει και των επερχόμενων εκλογών.

Η άνοδος της Ελληνικής Λύσης δεν είναι τυχαία. Εδώ και σχεδόν τέσσερα χρόνια, από την είσοδο του κόμματος σε Βουλή των Ελλήνων και Ευρωβουλή, αποτέλεσε τη φωνή των Ελλήνων. Υπήρξε η μόνη δομική αντιπολίτευση -μέσα και έξω από το κοινοβούλιο-, όχι όμως με άναρθρες κραυγές και άστοχο λόγο, αλλά με επιχειρήματα, με σχέδιο, με πρόγραμμα και προτάσεις. Εξ’ ου και η κυβέρνηση Μητσοτάκη, ατάκτως, αναγκάστηκε πολλές φορές να υιοθετήσει τις θέσεις της Ελληνικής Λύσης, αν και αρχικά υπήρξε αρνητική επί τούτου.

Τώρα, η Ελληνική Λύση έχει μπροστά της καινούργιες, μεγάλες προκλήσεις. Ως δύναμη ανόδου θα έχει αναπόφευκτα σημαντικό έργο μετά τις εκλογές που καταφθάνουν. Άλλωστε, ο πρόεδρός της, ο κ. Βελόπουλος, το έχει πει ουκ ολίγες φορές, ότι είμαστε δηλαδή πανέτοιμοι να αναλάβουμε τις μεγάλες μας ευθύνες, να πράξουμε αυτό που πρέπει για την πατρίδα και για τους Έλληνες. Με σύνθημά μας, αυτό που είναι γνωστό από το ξεκίνημα κιόλας αυτής της μεγάλης πορείας: «Πρώτα η Ελλάδα, πρώτα οι Έλληνες»!

Ένα πολιτικό αστέρι, λοιπόν, μεσουρανεί στον ουρανό της Ελλάδας. Εκφράζει την ελπίδα. Κι αυτό ακριβώς επιβεβαίωσε το συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στην καρδιά της Μακεδονίας, που είναι βέβαια μία και είναι μόνο ελληνική! Το πάθος, ο παλμός, ο δυναμισμός και ο ενθουσιασμός που υπήρχαν από την αρχή της ίδρυσης της Ελληνικής Λύσης, πριν μερικά χρόνια, εξακολουθούν και είναι πάντα εδώ. Γι’ αυτό και σε ένα ζοφερό πολιτικό τοπίο, πολιτικών δυνάμεων που έχουν πια για τα καλά παρακμάσει, η Ελληνική Λύση και ο Κυριάκος Βελόπουλος αποτελούν τη μόνη σοβαρή, αξιόπιστη και πατριωτική επιλογή στην κάλπη.

* Η κυρία Αναστασία-Αικατερίνη Αλεξοπούλου είναι Βουλευτής Β1΄ Βορείου Τομέα Αθηνών, με την Ελληνική Λύση.

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares