Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Εμβάσματα «μερικών χιλιάδων ευρώ» από ΜΚΟ υπάρχουν σε λογαριασμό της κόρης του Παντσέρι, γράφει η La Repubblica

Σύμφωνα με την εφημερίδα La Repubblica, το δικαστήριο του Μιλάνου διαπίστωσε ότι δύο ΜΚΟ (η No Peace Without Justice και η Ηuman Rights Foundation) είχαν εμβάσει ποσά σε τραπεζικό λογαριασμό της κόρης του Αντόνιο Παντσέρι, Σίλβια Παντσέρι.

Πρόκειται για εμβάσματα «μερικών χιλιάδων ευρώ», τα οποία τα τελευταία δυο χρόνια γίνονταν σχεδόν σε μηνιαία βάση. Η ιταλική εφημερίδα υπενθυμίζει ότι οι δύο ΜΚΟ, εμπλέκονται στην έρευνα του «Qatargate». Ο επικεφαλής της No Peace Without Justice, ο Ιταλός Νικολό Φιγκά Ταλαμάνκα, συνελήφθη στις 9 Δεκεμβρίου, με την κατηγορία του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος. Στην δεύτερη, την αμερικανική Human Rights Foundation, φέρεται να αναφέρθηκε ο Φραντσέσκο Τζόρτζι, κατά την διάρκεια ανάκρισής του.

Σύμφωνα με την La Repubblica, τα υψηλότερα ποσά εμβάστηκαν από την ιταλική μη κυβερνητική οργάνωση. Η ιταλική δικαιοσύνη προς το παρόν δεν έχει προχωρήσει σε αυτόνομες έρευνες: περιορίσθηκε στο να καταγράψει τις κινήσεις του λογαριασμού, πληροφορώντας τους Βέλγους εισαγγελείς.

 

πρωτο θεμα

 

Shares