Τετάρτη , 17 Αυγούστου 2022

Εμμανουήλ Φράγκος: Η ΕΕ διαβεβαιώνει ότι η Ελλάδα ΜΠΟΡΕΙ να μποϊκοτάρει τουρκικά ψάρια – Ακούει ο πρωθυπουργός;

Έπειτα από ερώτηση που κατέθεσε ο ευρωβουλευτής της Ελληνικής Λύσης, Εμμανουήλ Φράγκος, στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, διαβεβαιώθηκε ότι η Ελλάδα ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΠΛΟΚΑΡΕΙ τις εισαγωγές των Τουρκικών ψαριών στην ΕΕ.

“Είναι μια απόφαση που μπορεί να εφαρμόσει η #ΝΔ άμεσα. Γιατί δεν το κάνει;
Δεν γνωρίζουν πως αλιεύονται παράνομα στις θάλασσες μας;”, έγραψε σε ανάρτησή του στο τουίτερ ο ευρωβουλευτής, υπογραμμίζοντας ότι ακόμα και σήμερα η κυβέρνηση έχει το έννομο δικαίωμα να βάλει φραγμό στα τουρκικά προϊόντα, ως αντίποινο στις προκλήσεις της Τουρκίας.

Μεταξύ άλλων σε βίντεο που έχει αναρτήσει, ο ευρωβουλευτής αναφέρει ότι έχει περάσει ενάμιση έτος από την κατάθεση ερώτησης προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την περίπτωση μποϊκοτάζ τουρκικών αγροτικών προϊόντων, αφορμή όταν έγινε ευρέως γνωστό ότι τούρκοι αλιείς ψαρεύουν παράνομα σε ελληνικά νερά.

Σε απάντηση η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενημέρωσε τον ευρωβουλευτή ότι η Ελλάδα μπορεί να ξεκινήσει την διαδικασία φραγής, τόσο των ψαριών εντός της  Ελλάδος, αλλά όσο και των εξαγωγών της προς την ΕΕ.

 

Είναι μια απόφαση που θα μπορούσε να εφαρμοστεί ακόμα και τώρα ως αντίποινα για τις προκλήσεις. Ο πρωθυπουργός όμως θα το κάνει ή θα μείνει στην γνωστή, ανακυκλώσιμη επικοινωνιακή του τακτική, πως η Τουρκία θα λάβει “απάντηση” μόνο…στα λόγια!;

https://twitter.com/e_fragkos/status/1534505273901174786

 

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares