Κυριακή , 29 Νοεμβρίου 2020
Τελευταία Νέα

«Έμφύλιος» στον ΣΥΡΙΖΑ: Νέα εμπρηστική ανάρτηση του Καρανίκα – Δείχνει την πόρτα εξόδου στους διαφωνούντες….

«Έμφύλιος» στον ΣΥΡΙΖΑ: Νέα εμπρηστική ανάρτηση του Καρανίκα - Δείχνει την πόρτα εξόδου στους διαφωνούντες....

Η νέα ανάρτηση του Καρανίκα


Δεν του φτάνει που η ανάρτησή του έφερε τα πάνω – κάτω στον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν του φτάνει που προκάλεσε πλήθος αντιδράσεων από μέλη του κόμματος, της νεολαίας και από στελέχη. Δεν του φτάνει που βγήκαν στη φόρα οι εσωτερικές διενέξεις του κόμματος του. Ο Νίκος Καρανίκας, με νέα του ανάρτηση, διατηρώντας το ειρωνικό ύφος της προηγούμενης, ξανακάνει μάθημα στους συντρόφους του και τους… ξαναδείχνει την πόρτα της εξόδου αν δεν συμφωνούν μαζί του.

Χωρίς καμία διάθεση συγγνώμης, στη νέα του ανάρτηση ο Νίκος Καρανίκας απευθύνεται σε αυτούς που χαρακτήρισε «θηλαστικά» στην προηγούμενη, χαρακτηρίζοντάς τους, τώρα, «σημαντικές και σοβαρές υπάρξεις εντός του ΣΥΡΙΖΑ και της νεολαίας», με εμφανή τον ειρωνικό τόνο και επιμένει στην άποψή του ότι δεν πρέπει κανείς να πηγαίνει κόντρα στον πρόεδρο.

Έχουν άραγε σημασία για εκείνον οι τοποθετήσεις που διαφωνούν με τα όσα λέει και γράφει; Έχουν σημασία οι απόψεις που τον παροτρύνουν να σταματήσει γιατί εκθέτει το κόμμα του; Βέβαια, τι τον νοιάζουν όλα αυτά; Με αυτή τη συμπεριφορά, άλλωστε μένει και στην επικαιρότητα…

Αναλυτικά όσα έγραψε στη νέα του ανάρτηση:
«Για την διαφορετικότητα ως δικαίωμα (αύριο θα το κατεβάσω σβήσω γιατί το υποσχέθηκα στον σ.Ανδρέα Π.)

Καλοί μου και αγαπημένοι μου σύντροφοι και συντρόφισσες, ο αντικοινωνικός αθεϊσμός δεν σημαίνει Αριστερά ούτε και πολιτισμό. Αντιθέτως θυμίζει άνθρωπο που δεν έχει διαβάσει και δεν έχει μελετήσει την ιστορία της αριστεράς και των λαϊκών παραδόσεων της και έχει σχέση αλλοτριωμένη με τη θεωρία του μηδενισμού.

Κάτι σημαντικές και σοβαρές υπάρξεις εντός του ΣΥΡΙΖΑ και της νεολαίας που ενοχλήθηκαν με τον Αλέξη Τσίπρα, που χαιρέτισε με σεβασμό την μεγάλη γιορτή του χριστιανισμού, ως πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ενός κόμματος της αριστεράς με παράδοση και μνήμη, καλύτερα να ξανασκεφτούν την σχέση τους με την αριστερά και να πιάσουν αριστερές βάσεις ώστε να αποφύγουν την δημαγωγία και την απραξία των μικροαστών δημοσιοσχετιστών με τις συναισθηματικές σαλιάρες, στις ταβέρνες και τα bar.

Ο Άρης Βελουχιώτης όσο αποτελεί αριστερό και λαϊκό σύμβολο τόσο θα σας θυμίζω ότι δεν είμαστε μηδενιστές και άσχετοι με τις παραδόσεις του λαού. Δίχως να αναπαράγουμε τις μεταφυσικές ανησυχίες τους, σεβόμαστε τον πολιτισμό της διαφορετικότητας. Στεναχωριέμαι που στο όνομα της αριστεράς κάτι σύντροφοι και συντρόφισσες του ΣΥΡΙΖΑ και της νεολαίας μιλάνε με ύφος μηδενιστών και γνώσεις γλυκανάλατες, αριστερού της βιασύνης του βερμπαλισμού, κατηγορούν τον Τσίπρα έχοντας όμως ως ευφυέστατα άτομα τον αέρα του απαίδευτου μέλους, θα τις / τους έλεγα ότι είναι καλύτερα να μετακινηθούν από τον ΣΥΡΙΖΑ και να συνεχίσουν την πορεία τους σε φιλικές παρέες, των αριστερών της τέρψης, ώστε να περνάνε όμορφα μεταξύ τους λέγοντας ιστορίες ανιστόρητες.

Υ.Γ. ( ) Τα παραπάνω είναι απόψεις, συγνώμη όποιον και όποια προσβάλω».

Αννέτα Καββαδία: «Επιλέγω στη χυδαιότητα και στην κάθε λογής ασχήμια, να απαντήσω με ομορφιά»

Ανάμεσα σε αρκετά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που αντέδρασαν στην ανάρτηση Καρανίκα, ήταν και η πρώην βουλευτής Αννέτα Καββαδία, η οποία τόνισε ότι «ποτέ δεν διανοήθηκα τέτοιο βαθμό χυδαιότητας που να φτάνει στο σημείο να κατηγορεί ανθρώπους που επί χρόνια έχουν ταχθεί στον κοινό αγώνα, για “υπόγεια γραμμή επικοινωνίας με τα υπόγεια του Μαξίμου”».

Άφησε, μάλιστα και υποννοούμενα για «τη χρονική στιγμή και την ένταση της επίθεσης». Ας θυμίσουμε, βέβαια, ότι σε λίγους μήνες -καλώς εχόντων του κορωνοϊού- έρχεται και συνέδριο για την Κουμουνδούρου…

Αναλυτικά όσα είπε η Αννέτα Καββαδία:
«Εκκρεμότητες έχω πολλές στη ζωή μου, ποτέ όμως δεν θεώρησα «εκκρεμότητα» συντρόφους και συντρόφισσές μου.
Ποτέ – στο όνομα οποιασδήποτε εσωκομματικής «διαμάχης» – δεν διανοήθηκα χαρακτηρισμούς όπως «αμόρφωτα, κομπλεξικά, θηλαστικά, παράσιτα» και «ανιστόρητοι μηδενιστές σεχταριστές» στους οποίους, μάλιστα, δείχνουν κάποιοι και την πόρτα της εξόδου (αλήθεια, ποιος και από πού διώχνει κάποιους άλλους, άραγε;).
Ποτέ δεν διανοήθηκα τέτοιο βαθμό χυδαιότητας που να φτάνει στο σημείο να κατηγορεί ανθρώπους που επί χρόνια έχουν ταχθεί στον κοινό αγώνα, για «υπόγεια γραμμή επικοινωνίας με τα υπόγεια του Μαξίμου».

Και δεν το διανοήθηκα γιατί στην οπτική πολλών – μα,πάρα πολλών – στην Αριστερά, η αλητεία δεν έχει θέση.

Επιλέγω, λοιπόν, στη χυδαιότητα και στην κάθε λογής ασχήμια, να απαντήσω με ομορφιά. Και μπορεί να μην είμαι σίγουρη ότι «η ομορφιά θα σώσει τον κόσμο», αυτό όμως που μπορώ να πω με σιγουριά είναι ότι οι ύβρεις χαρακτηρίζουν όσες και όσους τις εκστομίζουν.
Και επιστρέφουν πάντοτε σε αυτούς.

ΥΓ. Είναι, πράγματι, απορίας άξια η χρονική στιγμή και η ένταση της επίθεσης. Αναρωτιέμαι γιατί…».

Η πρώτη ανάρτηση του Νίκου Καρανίκα:
«Ο αντικοινωνικός αθεϊσμός δεν σημαίνει Αριστερά ούτε και πολιτισμό. Αντιθέτως θυμίζει αμόρφωτο και κομπλεξικό μηδενισμό.

Κάτι αστείες υπάρξεις εντός του ΣΥΡΙΖΑ και της νεολαίας που ενοχλήθηκαν με τον Αλέξη Τσίπρα, που χαιρέτισε με σεβασμό την μεγάλη γιορτή του χριστιανισμού, ως πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ενός κόμματος της αριστεράς με παράδοση και μνήμη, καλύτερα να παρατήσουν την αριστερά και να πιάσουν αριστερό στασίδι στην δημαγωγία και την απραξία των μικροαστών δημοσιοσχετιστών με τις συναισθηματικές σαλιάρες, στις ταβέρνες και τα bar.

Ο Άρης Βελουχιώτης όσο αποτελεί αριστερό και λαϊκό σύμβολο τόσο θα σας θυμίζω ότι δεν είμαστε μηδενιστές και άσχετοι με τις παραδόσεις του λαού. Δίχως να αναπαράγουμε τις μεταφυσικές ανησυχίες τους, σεβόμαστε τον πολιτισμό της διαφορετικότητας. Στεναχωριέμαι που στο όνομα της αριστεράς κάτι θηλαστικά του ΣΥΡΙΖΑ και της νεολαίας μιλάνε με ύφος μηδενιστών και γνώσεις κουραμπιέ του πρωτοετούς αμόρφωτου αριστεριστή, κατηγορούν τον Τσίπρα έχοντας όμως ως θηλαστικά τον αέρα του ελαφρόμυαλου μέλους, θα τις / τους έλεγα ότι είναι καλύτερα να φύγουν από τον ΣΥΡΙΖΑ και να συνεχίσουν την πορεία τους σε γκρουπες των αριστεριστών ώστε να περνάνε όμορφα μεταξύ τους λέγοντας σαχλαμάρες ανιστόρητες».

 

ΠΗΓΗ

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares