Παρασκευή , 18 Οκτώβριος 2019
Τελευταία Νέα

«Εμφύλιος» στην ΕΕ! Η Γαλλία απειλεί τον Σαλβίνι…

Στο κόκκινο είναι οι σχέσεις Γαλλίας-Ιταλίας, καθώς η ιταλική κυβέρνηση έδειξε την υποστήριξη της για το κίνημα κίτρινων γιλέκων.

Ο αντιπρόεδρός και Ιταλός υπουργός Εργασίας, Luigi Di Maio δήλωσε ότι «ο Macron συνέκρινε την κυβέρνησή μας με τη λέπρα», απαντώντας σε ερώτηση της Γαλλίδας υπουργού Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Nathalie Loiseau.

Τόσο ο Di Maio όσο και ο Matteo Salvini έδειξαν την υποστήριξή τους στο κίνημα κίτρινων γιλέκων, με τον Di Maio να λέει ότι το Κίνημα των 5 Αστέρων (M5S) ήταν έτοιμο να υποστηρίξει τα Κίτρινα Γιλέκα και αργότερα απάντησε στη Loiseau πως «ίσως να ξεχνά ότι ο πρόεδρος Μακρόν μίλησε για λέπρα αναφερόμενος στην κυβέρνησή μας».

Η Loiseau απάντησε λέγοντας ότι η γαλλική κυβέρνηση θα θέσει το ζήτημα στον ιταλό
υπουργό Εξωτερικών Enzo Moavero Milanesi.

«Μιλάμε συχνά για πολλά πράγματα, θα μιλήσουμε και για αυτό. Η προτεραιότητα κάθε κυβέρνησης είναι να φροντίσει για την ευημερία των πολιτών της, οπότε πιστεύω ότι η ευημερία του ιταλικού λαού αποτελεί προτεραιότητα της ιταλικής κυβέρνησης. Δεν νομίζω ότι η ενασχόληση με τα κίτρινα γιλέκα έχει να κάνει με την ευημερία του ιταλικού λαού», είπε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares