Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

ΕΜΕΤΙΚΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ! Κορόιδεψαν τον Εσταυρωμένο και ειρωνεύτηκαν την σεπτή όψη της Παναγίας… (βίντεο-φωτογραφίες)

Εκατοντάδες αραβόφωνοι χριστιανοί διαμαρτυρήθηκαν έξω από το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης στη Haïfa του Ισραήλ κατά ενός έργου που φέρει τον τίτλο Mc Jésus που παριστάνει έναν Ronald McDonald’s εσταυρωμένο αλλά και άλλα που παριστάνουν την Παναγία ως κούκλα Barbie και τον Χριστό με αμφιλεγόμενο στάση ύφος να κρατάει ψώνια από μαγαζιά ως καταναλωτής .

Ο Mc Jésus παριστάνει τον Ronald, τον κίτρινο/κόκκινο clown του οίκου McDonald’s, που είναι στραυρωμένος με καρφιά. Ο Φιλανδός καλλιτέχνης Jani Leinonen έκανε το έργο στα πλαίσια της έκθεσης Sacred Goods που το θέμα της είναι η ιεροποίηση των καταναλωτικών αγαθών. Ο 41χρονος Jani Leinonen,είναι εξειδικευμένος στις στρατηγικές μεγάλων εταιρειών και στην ανατροπή »εικόνων ».

Όπως δημοσίευσε το dimpenews.com Οι διαδηλωτές αποπειράθηκαν να παραβιάσουν τις πόρτες του ιδρύματος για να ξεκρεμάσουν το »γλυπτό ».. Επεισόδια ξέσπασαν με την αστυνομία που λιθοβολήθηκε. 3 αστυνομικοί τραυματίστηκαν στο κεφάλι. Την περασμένη νύχτα μια μολότοφ εκτοξεύθηκε κατά του Μουσείου. Την Πέμπτη η Υπ. Πολιτισμού Miri Regev έγραψε στο Γ Διευθυντή των Μουσείων της Haïfa,ζητώντας την απόσυρση του έργου…Aλλά σύμφωνα με αραβόφωνα φύλλα υπάρχουν κι άλλα εκθέματα με αντίστοιχο περιεχόμενο.

Δείτε τις σχετικές φωτογραφίες:

ΠΗΓΗ

Shares