Τρίτη , 22 Σεπτεμβρίου 2020
Τελευταία Νέα

EMETIKH ΠΡΟΚΛΗΣΗ!Εμφάνισαν εικόνα της Παναγίας να αυτοκτονεί… (ΒΙΝΤΕΟ)

EMETIKH ΠΡΟΚΛΗΣΗ!Εμφάνισαν εικόνα της Παναγίας να αυτοκτονεί... (ΒΙΝΤΕΟ)

Mόνο ως εμετική πρόκληση θα μπορούσε να χαρακτηριστεί αυτό που συνέβη σε τηλεοπτική εκπομπή και ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων.

Το Πατριαρχείο Γεωργίας διαμαρτυρήθηκε εντονότατα μετά την πρόσφατη τηλεοπτική εκπομπή Archevani στο Rustavi 2, όπου κατά τη συζήτηση ενός νομοσχεδίου που θα επέτρεπε τη δυνατότητα λογοκρισίας σε κάποια έργα τέχνης, ο δημοσιογράφος Giorgi Gabunia έδειξε έναν πίνακα ζωγραφικής της εγκύου Παναγίας που κρατούσε ένα πιστόλι σαν να ήθελε να αυτοκτονήσει.

ნაძირალა ვირიშვილი

რა ქვია გაბუნიას ამ საქციელს?!

Gepostet von Unofficial: Rustavi 5 am Dienstag, 22. Mai 2018

Η δημιουργός του προκλητικότατου πίνακα είναι η Lia Ukleba, καλλιτέχνης από το Kutaisi. Το έργο τέχνης «Η Μητέρα του Θεού με το Παιχνίδι-όπλο» δημιουργήθηκε το 2015 και προκαλεί έντονες αντιπαραθέσεις και επικρίσεις στο πλαίσιο της γεωργιανής κοινωνίας, ακόμα και σήμερα.
Κατά τη διάρκεια της εκπομπής ο δημοσιογράφος δήλωσε: «σήμερα έχουμε έναν εξαιρετικό επισκέπτη,» η Παναγία με το Παιχνίδι- όπλο «. Αυτός ο πίνακας είναι επίσης γνωστός με το όνομα Virgin Suicide (Παρθένος αυτοκτονούσα) . Ωστόσο, καθώς πρόκειται για ένα πιστόλι παιχνίδι, δεν μπορεί να αυτοκτονήσει και θα γεννήσει τον Ιησού, οπότε μην ανησυχείτε. »
Η Γεωργιανή Εκκλησία ζήτησε από τις ΜΚΟ και τους διεθνείς οργανισμούς «να δείξουν στην κοινωνία ότι η δημοκρατία δεν σημαίνει ότι προσβάλλουν τα θρησκευτικά συναισθήματα των ανθρώπων».

EMETIKH ΠΡΟΚΛΗΣΗ!Εμφάνισαν εικόνα της Παναγίας να αυτοκτονεί... (ΒΙΝΤΕΟ)

«Καλούμε επίσης την κυβέρνηση να λάβει αποτελεσματικά και γρήγορα μέτρα για τη δημιουργία νομικών μηχανισμών για την προστασία της κοινωνίας και την πρόληψη πιθανών ανεξέλεγκτων διαδικασιών στη χώρα», ανέφερε το Πατριαρχείο.
Ο γενικός διευθυντής της TV Rustavi 2, Νίκα Γκουραμέια, από την πλευρά του, δήλωσε ότι θα μπορούσε να ζητήσει συγγνώμη, αλλά ότι δεν θα το κάνει.
«Δεν ντρεπόμαστε να παραδεχτούμε τα λάθη μας, αλλά δεν έχουμε κάνει τίποτα λάθος. Είναι λυπηρό το γεγονός ότι τα θρησκευτικά συναισθήματα κάποιου τραυματίστηκαν, αλλά δεν ήταν ο στόχος μας «, ανέφερε .

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares