Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024

Εμείς οι (δημοκρατικοί) …. κερατάδες!

Είναι προφανές πως –διαχρονικά –οι εκάστοτε Κυβερνήσεις μας –με κάποιες πιθανώς εξαιρέσεις – συνομιλούσαν, συμβιβάζονταν, συμφωνούσαν ή και παραχωρούσαν κάτι (sic) στους απαιτητικούς και πρωτόγονους γείτονές μας.


Βέβαια είναι δικαίωμα των εκλεγμένων εξουσιαστών μας, να ενεργούν για λογαριασμό μας. Όμως είναι τουλάχιστον δημοκρατικό παράδοξο να ενεργούν/δρουν εν αγνοία μας και μάλιστα με ηγεσίες –και λαό – εχθρικά διακείμενο απέναντί μας.
Δεν κατάλαβα ποτέ, πως γίνεται αποδεκτό, να συνομιλούν μυστικά οι δικοί μας ηγέτες με εκείνους (τους εχθρικά διακείμενους) χωρίς εμείς να λαμβάνουμε γνώση.

Ποίων, πως, τίνι τρόπο εκπροσωπούν οι ταγοί μας, τα δικά μας συμφέροντα συνομιλούντες με εχθρούς και αγνοώντας την δική μας ενημέρωση και βούληση. Θα μου παρατηρήσετε πως έτσι γίνεται στις Δημοκρατίες /Κ.Δ. Πολιτεύματα.

Οι εκλεγόμενοι παίρνουν την λευκή εκλογική επιταγή και συμπληρώνουν /διοικούν/ πορεύονται όπως νομίζουν, αγνοώντας αυτούς που τους εξέλεξαν (!).

Ακούμε, διαβάζουμε, πληροφορούμαστε (πάντοτε μετά πάροδο ετών ωσάν τους …κερατάδες που τα μαθαίνουν τελευταίοι!), πως ο τάδε Κυβερνήτης τότε, είχε συμφωνήσει, ή και αποδεχθεί τις δείνα τουρκικές απαιτήσεις, ή συμμορφωθεί με συμμαχικές προτροπές /επιταγές. Βέβαια άλλοι από εκείνους έχουν πεθάνει, άλλοι επανεξελέγησαν τότε, αφού ο λαός αγνοούσε τι είχε συμβεί.

Δεν είναι μόνον υποκριτικό, αλλά και αντιδημοκρατικό και άθλιο ταυτόχρονα αυτό που συμβαίνει (… δημοκρατική αδεία και βουλευτική ασυλία / παραγραφή).

Λαμβάνουν χώρα, ανεπίτρεπτα πράγματα. Και καλά να ειπωθεί και να μην δημοσιοποιηθεί μια συνάντηση, συνομιλία, ανταλλαγή απόψεων, μεταξύ φίλων ή απλώς γνωστών. Αλλά μεταξύ εχθρών; Να γνωρίζουν εκείνοι και όχι εμείς; Ανατριχιαστικό !!!.

Πόσοι πραγματικά γνωρίζουν τι έγινε στα Ίμια; Τις εξαιρέσεις σε οριοθετήσεις υφαλοκρηπίδας; Είχε η προηγούμενη Κυβέρνηση υποσχεθεί (όπως ισχυρίζεται ο τούρκος Πρόεδρος) την παράδοση τούρκων Αξιωματικών που ζήτησαν άσυλο εδώ, μετά το πραξικόπημα; Τι συμφωνήθηκε με τον κο Ζάεφ, σε πάρκιν /γκαράζ της Δοϊράνης (μεταξύ εκείνου και του δικού μας Πρωθυπουργού); Τι συζήτησαν ο ίδιος Κυβερνήτης για δύο ώρες με τον τούρκο κατ’ ιδίαν όταν συναντήθηκαν; Τι περιελάμβανε η επιστολή παραίτησης του Υπουργού Εξωτερικών για το ζήτημα των Σκοπίων και όχι μόνον; Τι νόημα έχουν οι εκ των υστέρων διαρροές , αποκαλύψεις, ντοκουμέντα; Ενημέρωση; Δεν φαντάζομαι. Πληρώνουμε τα εγγενή μειονεκτήματα του Κ.Δ.

Πολιτεύματος που επιτρέπει να γίνονται ανήκουστα, παράλογα, αντιδημοκρατικά πράγματα. Όση ειρωνική συγκατάβαση και αν διαθέτει κανείς, δεν μπορεί να δείξει κατανόηση, ανοχή!

Είναι ντροπή ο λαός να αγνοεί ή να πληροφορείται μεταχρονολογημένα, πράγματα ζωτικής σημασίας για το μέλλον του, για τον Ελληνισμό, θέματα που τον αφορούν, με τους εχθρικά διακείμενους.

 

 

ΥΓ Πότε τα Κόμματα θα αποφασίσουν να χαράξουν ενιαία εθνική
πολιτική και να την θέσουν υπόψη μας;

Αν χρειαστεί (επί διαφωνιών) να διεξάγεται δημοψήφισμα.

 

Του Κώστα Δημ Χρονόπουλου  (Αρθρογράφου –Σχολιογράφου)



Shares