Τετάρτη , 5 Οκτωβρίου 2022

«Έμεινε» από ενέργεια η ουκρανική επίθεση – Ρωσική αντεπίθεση: «Καθάρισαν» την Χερσώνα – Ιρανικά UAV σε Ντονμπάς

Μαζικές ρωσικές ενισχύσεις σε Ντονμπάς-Χάρκοβο – Σώθηκε οριστικά η Λίμαν

Σημάδια ανάσχεσης παρουσιάζει από εχθές η ουκρανική επίθεση στην περιφέρεια του Χάρκοβου και του Ντονμπάς που είχε ως αποτέλεσμα να ανακαταληφθούν 3.000 τετραγωνικά χλμ. εδάφους, μετά τους σφοδρούς ρωσικούς βομβαρδισμούς των ενεργειακών κέντρων της χώρας.

Παρά το γεγονός ότι οι Ουκρανοί εξακολουθούν να υπερέχουν σε προσωπικό στην τάξη του 8:1! 

Κτυπήματα που προκάλεσαν black-out στην Ουκρανία σε όλα τα επίπεδα: Στρατιωτικό και πολιτικό.

 

Οι Ουκρανοί δεν κατάφεραν να αποκαταστήσουν την ηλεκτροδότηση (πώς άραγε αφού έχουν καταστραφεί όλα τα εργοστάσια) και πλέον αναφέρεται πως υπάρχει σοβαρό πρόβλημα και στην υδροδότηση τουλάχιστον στο Χάρκοβο όπου έχει διακοπεί η παροχή νερού, καθώς το ηλεκτρικό ρεύμα είναι απαραίτητο για την λειτουργία των αντλιών νερού.

 

Στην περιοχή του Ντονμπάς όλες οι επιθέσεις των Ουκρανών αποκρούστηκαν με πρόκληση σοβαρών απωλειών στις γραμμές τους από τις αναδιαταγμένες ρωσικές δυνάμεις, με το αεροδρόμιο του Ντονέτσκ να γίνεται ο τάφος των επιτιθέμενων:

Το βασικότερο πρόβλημα είναι ότι πλέον δεν μπορούν να μεταφέρουν ενισχύσεις στην πρώτη γραμμή: Τα σιδηροδρομικά δίκτυα δεν λειτουργούν λόγω του blak-out, η ρωσική Αεροπορία στις σποραδικές εμφανίσεις της, καταστρέφει στόχους ευκαιρίας.

Επίσης εντοπίστηκε ότι πλέον οι Ρώσοι χρησιμοποιούν ιρανική UAV;

Ο Ιταλός στρατηγός Μάρκο Μπερτολίνι, ο οποίος λέει πως οι Ουκρανοί μετά από τόσο μεγάλες απώλειες που έχουν υποστεί είναι αδύνατον να συνεχίσουν την προέλασή τους και θα ακολουθήσει ρωσική επίθεση.

Επίσης καταστράφηκε οριστικά η ουκρανική διείσδυση στην Χερσώνα και αποκαταστάθηκε πλήρως η γραμμή του μετώπου που υπήρχε στα μέσα Αυγούστου. 

To ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε σχετικά: «Πραγματοποιήθηκαν αεροπορικές επιδρομές υψηλής ακρίβειας στις περιοχές Slavyansk, Konstantinovka, Artemovsk, Kurdyumovka. Υπήρχαν σημεία προσωρινής ανάπτυξης της 95ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας Εφόδου των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας και της 43ης Μηχανοποιημένης Ταξιαρχίας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας. 

Πολλές ακόμη ουκρανικές μονάδες, (σ.σ.: που κατονομάστηκαν αλλά είναι άνευ δημοσιογραφικού ενδιαφέροντος) κτυπήθηκαν στις τοποθεσίες ανάπτυξης στις περιοχές Mykolaiv και Zaporozhye, καθώς και στην περιοχή Χάρκοβου».

Στη συνέχεια, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε την καταστροφή του ουκρανικού ελικοπτέρου Mi-8.

Έδωσε επίσης ενημερωμένα στοιχεία για την απώλεια ουκρανικού στρατιωτικού εξοπλισμού:

Από την έναρξη της ειδικής επιχείρησης, ο Ουκρανοί έχουν χάσει 293 αεροσκάφη, 154 ελικόπτερα, 1.944 drones, 374 συστήματα αεράμυνας, 4.900 άρματα μάχης και άλλα τεθωρακισμένα οχήματα μάχης, 834 οχήματα μάχης MLRS, 3.385 πυροβόλα και όλμους 506, καθώς και 506 μονάδες, ειδικά στρατιωτικά οχήματα.
pronews.gr
Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares