Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024

Ελβετία: Πέθανε η δισεκατομμυριούχος φιλάνθρωπη Λίλι Σάφρα

Η δολοφονία που σημάδεψε τη ζωή της


Η δισεκατομμυριούχος Λίλι Σάφρα, χήρα του τραπεζίτη Έντμοντ Σάφρα, πέθανε χθες Σάββατο σε ηλικία 87 ετών, όπως ανακοίνωσε το Ίδρυμα Έντμοντ Τζ. Σάφρα του οποίου ήταν πρόεδρος.

“Για περισσότερα από 20 χρόνια, η κυρία Σάφρα στήριξε πιστά τη φιλανθρωπική κληρονομιά του αγαπημένου συζύγου της, Έντμοντ, υποστηρίζοντας εκατοντάδες οργανισμούς σε όλον τον κόσμο”, αναφέρει το δελτίο Τύπου του Ιδρύματος.

Ποια ήταν

Γεννημένη στο Πόρτο Αλέγκρε της Βραζιλίας, πέρασε μέρος της ζωής της στο Μονακό και στη Γενεύη όπου άφησε την τελευταία της πνοή.

Παντρεύτηκε τον Έντμοντ Σάφρα το 1976, από τον οποίο κληρονόμησε την περιουσία μετά τον θάνατό του το 1999 στην εμπρηστική επίθεση στο σπίτι τους στο Μονακό που προκάλεσε ο νοσηλευτής του – ένα έγκλημα που είχε συγκλονίσει τότε την κοινή γνώμη.

Γνωστή για τις φιλανθρωπίες της, είχε υποστηρίξει ιδιαίτερα την έρευνα κατά της νόσου Πάρκινσον και άλλων παθήσεων του εγκεφάλου.

Είχε επίσης δωρίσει 10 εκατομμύρια ευρώ για την ανοικοδόμηση του καθεδρικού ναού της Παναγίας των Παρισίων την επομένη της καταστροφικής πυρκαγιάς το 2019.

Πηγή: pentapostagma.gr

Shares