Πέμπτη , 29 Σεπτεμβρίου 2022
Τελευταία Νέα

Ελβετία: Η κυβέρνηση επεκτείνει τον εφοδιασμό καυσίμων

Η ενεργειακή κρίση αναγκάζει την κυβέρνηση της Ελβετίας να αποδεσμεύσει καύσιμα όπως βενζίνη, πετρέλαιο κίνησης, πετρέλαιο θέρμανσης και κηροζίνη από τα στρατηγικά αποθέματά της για να διασφαλίσει τον εφοδιασμό στην εγχώρια οικονομία.

Η αποδέσμευση των καυσίμων στην Ελβετία θα ξεκινήσει από τις 3 Οκτωβρίου, όπως ανακοίνωσε σήμερα (23.9.2022) η κυβέρνηση της χώρας, επειδή οι οι περιορισμένες δυνατότητες μεταφοράς φορτίων στον ποταμό Ρήνο και τα εφοδιαστικά προβλήματα με τις ξένες σιδηροδρομικές μεταφορές προκάλεσαν ελλείψεις στον συμβατικό εφοδιασμό.

Τα στρατηγικά αποθέματα, ή υποχρεωτικά αποθέματα, για βενζίνη, πετρέλαιο κίνησης και πετρέλαιο θέρμανσης καλύπτουν περίπου 4-5 μήνες κανονικής κατανάλωσης.

Στην περίπτωση της κηροζίνης, τα αποθέματα αρκούν για περίπου τρεις μήνες, ανέφερε σε μια ανακοίνωση η κυβέρνηση. Ο κανονισμός για την αποδέσμευση αποθεμάτων θα παραμείνει σε ισχύ «για όσο απαιτεί απολύτως η κατάσταση», ανέφερε.

Υποχρεωτικά αποθέματα πετρελαϊκών προϊόντων είχαν αποδεσμευθεί για τελευταία φορά το 2005, το 2010 και το 2019. Η κυβέρνηση συνέστησε επίσης στις εταιρίες που μπορούν να στραφούν στη χρήση πετρελαίου θέρμανσης αντί φυσικού αερίου να το κάνουν από την 1η Οκτωβρίου.

 

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ/newsit.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares