Πέμπτη , 28 Σεπτεμβρίου 2023

Έλον Μασκ – Ο υπερπληθυσμός δεν είναι πρόβλημα, η μείωση του όμως θα ήταν

Ο επιχειρηματίας Έλον Μασκ θεωρεί ότι ο πολιτισμός μας κινδυνεύει με κατάρρευση, διότι «δεν υπάρχουν αρκετοί άνθρωποι στον πλανήτη», διαφωνώντας έτσι κάθετα με όσους πιστεύουν ότι η Γη κινδυνεύει λόγω «υπερπληθυσμού».

«Η μείωση του πληθυσμού και όχι ο υπερπληθυσμός θα είναι η καταστροφή της ανθρωπότητας», θεωρεί ο ιδρυτής της Tesla και της SpaceX, λέγοντας ότι παρά το ότι αυτή τη στιγμή ο πληθυσμός ξεπερνά τα 8 δισεκατομμύρια, «το πρόβλημα είναι ο πολύ μικρός ρυθμός γεννήσεων».

«Πολλοί θεωρούν ότι υπάρχει πολύς κόσμος στον πλανήτη και η αύξησή του ξεφεύγει από τον έλεγχο. Εγώ πιστεύω ότι ισχύει ακριβώς το αντίθετο», αναφέρει.

«Τριγμοί» στην Tesla ελέω Musk και πτώσης πωλήσεων στην Κίνα
Ο ρυθμός γεννήσεων μειώνεται από το 1963, εκτός από μια μικρή ανάκαμψη στις αρχές της δεκαετίας του 1980, αναφέρει ο Μασκ, προσθέτοντας ότι δεν του αρέσει καθόλου η ιδέα να επιτευχθεί η μακρά διάρκεια ζωής για τον άνθρωπο -πόσω μάλλον η αθανασία…

Και το εξηγεί: «Είναι σημαντικό να πεθαίνουμε, διότι συνήθως οι άνθρωποι δεν αλλάζουν γνώμη ούτε τις ιδέες τους, απλά πεθαίνουν με αυτές. Εάν ζουν για πάντα, τότε η κοινωνία μας θα γίνει πολύ μονομερής, και οι νέες ιδέες δεν θα μπορούν να εδραιωθούν».

 

πηγή: iefimerida.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares