Τρίτη , 3 Αυγούστου 2021

Ελληνουτουρκικά: Καμία ελπίδα για τα τουρκικά υποβρύχια – Το Π.Ν κυριαρχεί …

Ο πόλεμος νεύρων και ναυτικών ελιγμών κοντά στο Καστελλόριζο συνεχίζεται. To πολεμικό ναυτικό επιδεικνύει ψυχραιμία κι αποτελεσματικότητα.

Χθες, το Oruc Reis έφτασε στα 9 ναυτικά μίλια από το νησί, συνοδεία δύο βοηθητικών πλοίων «Ataman» και «Cengiz Han». Μία προφανής και πρωτοφανής παραβίαση των 12 ν.μ.

Ωστόσο, η Τουρκία ήρθε αντιμέτωπη με τα ελληνικά πολεμικά πλοία να βρίσκονται σε διάταξη μάχης και να σχηματίζουν ένα αδιαπέραστο «τείχος» προστασίας.

Αρκετά πλοία αναπτύχθηκαν νότια του Καστελλόριζου σε κοντινές αποστάσεις σχηματίζοντας ένα πλωτό «τείχος» στα 6 ναυτικά μίλια από το νησί.

Και δεν ήταν μόνο οι μονάδες επιφανείας πανέτοιμες στην ευρύτερη περιοχή αλλά και ο μεγάλος «εφιάλτης» των γειτόνων, τα ελληνικά υποβρύχια.

Το δυστυχές είναι πως η κυβέρνηση έχει θέσει ως ‘κόκκινη γραμμή’ τα 6 ν.μ.   Αυτό σημαίνει πως το Π.Ν μας δεν υπερασπίζεται εν τοις πράγμασι τα 6-12 ναυτικά μίλια.

  Τρεις φορές έχουν εντοπιστεί τα τουρκικά υποβρύχια

Παράλληλα με την κατάσταση «μη πολέμου» που καταγράφεται στην επιφάνεια της θάλασσας, στον βυθό εξελίσσεται κυνηγητό μεταξύ των ελληνικών και των τουρκικών υποβρυχίων.

Ωστόσο, αυτά που δεν βλέπουν και τους προκαλούν εκνευρισμό είναι τα ελληνικά υποβρύχια. Οπως και τον περασμένο Αύγουστο που το Oruc Reis είχε βγει για έρευνες, έτσι και τώρα τα ελληνικά υποβρύχια. Επίσης και οι ελληνικές δυνάμεις ανθυποβρυχιακού πολέμου έχουν θέσει «εκτός μάχης» τις τουρκικές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο κυνηγητό των υποβρυχίων που μαίνεται στο Αιγαίο οι Τούρκοι έχουν ηττηθεί κατά κράτος.  Από τη Δευτέρα 12 Οκτωβρίου μέχρι και χθες, το Πολεμικό Ναυτικό έχει εντοπίσει και «ξετρυπώσει» τουλάχιστον τρεις φορές τουρκικά υποβρύχια που κινούνταν στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο.

Τόσο τα πλοία, όσο και τα ελικόπτερα του Π.Ν, αξιοποιώντας στο έπακρο τις ανθυποβρυχιακές τους συσκευές, sonar και radar, έστειλαν ξεκάθαρο μήνυμα.

Το Πολεμικό μας Ναυτικό στέκεται στο ύψος των περιστάσεων. Θα σταθεί και το πολιτικό, άραγε;

 

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares