Τετάρτη , 25 Νοεμβρίου 2020
Τελευταία Νέα

Ελληνοτουρκικά: Τουρκοποίησαν την περιοχή μετά τον 28ο μεσημβρινό χωρίς να αντιδράσουμε (Βίντεο)

Ελληνοτουρκικά: Τουρκοποίησαν την περιοχή μετά τον 28ο μεσημβρινό χωρίς να αντιδράσουμε (Βίντεο)

Την περιοχή μετά τον 28ο μεσημβρινό την έχουμε αφήσει στα χέρια της Τουρκίας όπως λέει η έμπειρη δημοσιογράφος 


Η Κύρα Αδάμ καλεσμένη χθες σε εκπομπή του Kontra εξήγησε ότι με ευθύνη της Ελληνικής κυβέρνησης να μην συμπεριλάβει στην συμφωνία της ΑΟΖ με την Αίγυπτο και πετώντας έξω την Κύπρο έδωσε στον Ερντογάν την ευκαιρία να έχει Τουρκοποιήσει όλο την περιοχήμ μετά τον 28ο μεσημβρινό

► Μπορούν να μπουν δασμοί στα προϊόντα της Τουρκίας ως κυρώσεις ουσιαστικές
► Η Ελλάδα είναι εγγυήτρια δύναμη στην Κύπρο
► Στόχος του Ερντογαν να έχει δυο Κράτη στην Κύπρο
► Ο Ερντογάν έχει Τουρκοποιήσει μετά τον 28ο μεσημβρινό
► Την περιοχή μετά τον 28ο μεσημβρινό την έχουμε αφήσει στα χέρια της Τουρκίας

Νέα NAVTEX από την Άγκυρα για Oruc Reis κόβει το Καστελόριζο από την Ελλάδα κι όλη την τεράστια περιοχή ανάμεσα σε Ρόδο και Καστελόριζο

Η Άγκυρα τραβάει μέρα με τη μέρα το σχοινί των προκλήσεων όλο και περισσότερο από τη στιγμή που τα ιδιαιτέρως αργά αντανακλαστικά της Ευρώπης δεν της έχουν κάνει το παραμικρό.

Σε επέκταση της υπάρχουσας NAVΤΕΧ για το Oruc Reis προχώρησε η Τουρκία, όπως και αναμενόταν αυτή τη φορά όμως ζητώντας και την αποστρατιωτικοποίηση των Ψαρών!

Το τουρκικό Γραφείο Ναυσιπλοΐας, Υδρογραφίας και Ωκεανογραφίας της Σμύρνης εξέδωσε νέες NAVTEX, για έρευνες του Oruc Reis μέχρι τις 27 Οκτωβρίου, ενώ  ζητά την αποστρατιωτικοποίηση και των Ψαρών.

Η νέα περιοχή ερευνών είναι μεταξύ Ρόδου και Καστελόριζου και όπως φαίνεται στον χάρτη.

TURNHOS N/W : 1315/20 (İzmir NAVTEX Station) (Published Date: 21-10-2020 23:37)

TURNHOS N/W : 1315/20
AEGEAN SEA
1. NAVTEX MESSAGE NUMBER LA29-225/20 IS VIOLATION OF DEMILITARIZED STATUS OF PSARA ISLAND SET BY THE 1923 LAUSANNE PEACE TREATY.
2. CANCEL THIS MESSAGE 231000Z OCT 20.

Την ίδια στιγμή οι εντολές που έχει λάβει το Πολεμικό Ναυτικό είναι να βρίσκεται σε αυξημένη επιχειρησιακή ετοιμότητα ώστε οποιαδήποτε επιπλέον κίνηση που θίγει τα Εθνικά χωρικά ύδατα, είτε το ερευνητικό είτε τα πολεμικά πλοία της Τουρκίας, να έχει την ανάλογη απάντηση.

Ελληνοτουρκικά: Τουρκοποίησαν την περιοχή μετά τον 28ο μεσημβρινό χωρίς να αντιδράσουμε (Βίντεο)

Οι μονάδες επιφανείας του ΠΝ, τα παρατηρητικά φυλάκια και άλλα μέσα των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων δίνουν εικόνα στο κέντρο επιχειρήσεων και την στρατιωτική ηγεσία η οποία βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή με την πολιτική ώστε να λαμβάνονται οι αποφάσεις.

Περίπου 15 ναυτικά μίλια από το πιο δυτικό κομμάτι της παράνομης navtex βρίσκεται λίγο μετά το μεσημέρι της Δευτέρας (19/10) το ερευνητικό Oruc Reis, αρκετές ώρες μετά την προσέγγισή του περίπου στα 12 ναυτικά μίλια από την Στρογγύλη και 14 από την Μεγίστη, στο νησιωτικό σύμπλεγμα του Καστελόριζου.

 

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares