Παρασκευή , 26 Απριλίου 2024

Ελληνοκαναδικό Κογκρέσο: Η Βουλή του Οντάριο θα αναγνωρίσει τη Γενοκτονία των Ποντίων…

Με μια ανακοίνωση που αναφέρεται στα μέλη του και στα μέλη του ΠΑΣΠΕ, το Ελληνοκαναδικό Κογκρέσο ενημερώνει ότι στη Βουλή του Οντάριο έχει ήδη κατατεθεί πρόταση του Άρη Μπαμπικιάν για την αναγνώριση με νόμο της Γενοκτονίας των Ποντίων.Η πρωτοβουλία, όπως τονίζεται, ανήκει στην Επιτροπή Γενοκτονίας, η οποία στις αρχές Ιανουαρίου συναντήθηκε με τον ποντιακής καταγωγής βουλευτή προκειμένου να βρεθεί ο τρόπος για να κατατεθεί η πρόταση στο νομοθετικό Σώμα του Καναδά. Στην Επιτροπή συμμετέχουν ο αντιπρόεδρος του ΠΑΣΠΕ Κώστας Τσιλφίδης, ο αντιπρόεδρος του Κογκρέσου Νίκος Χριστοφορίδης και το μέλος του ΠΑΣΠΕ Παναγιώτα Αμμανατίδου.

«Η ανταπόκριση του Ari (του δικού μας Άρη, μιας και στο αίμα του κυλάει και ελληνικό αίμα από την Πόντια γιαγιά του) είναι συγκινητική. Αφού υπερπήδησε διάφορα χρονικά και άλλα εμπόδια έφτασε εδώ, προ των πυλών, για να έχουμε την πρώτη επαρχιακή αναγνώριση και μάλιστα από τη μεγαλύτερη και σπουδαιότερη επαρχία του Καναδά, το Οντάριο», σημειώνεται. Μάλιστα τονίζεται ότι στις 17 Απριλίου θα υπάρξει συνάντηση με την ομοσπονδιακή βουλευτή Τζούλι Νταμπρούσιν.

Η εισήγηση του Άρη Μπαμπικιάν. Πατήστε πάνω στην εικόνα για το έγγραφο σε μεγαλύτερη ανάλυση

Τέλος στην ανακοίνωση υπάρχουν σαφείς αιχμές για τη στάση της Αδελφότητας Ποντίων «Παναγία Σουμελά», η διοίκηση της οποίας κατηγορείται για αρνητική στάση και για την απουσία συνεργασίας.
pontos-news.gr

Shares