Δευτέρα , 10 Αυγούστου 2020
Τελευταία Νέα

Ελληνογαλλικό “μέτωπο” κατά Τουρκίας: Απέπλευσε η Φ/Γ ”ΥΔΡΑ” για την επιχείρηση ”ΕΙΡΗΝΗ” – Το Παρίσι έστειλε πλοίο stealth στην περιοχή….

Ελληνογαλλικό "μέτωπο" κατά Τουρκίας: Απέπλευσε η Φ/Γ ''ΥΔΡΑ'' για την επιχείρηση ''ΕΙΡΗΝΗ'' - Το Παρίσι έστειλε πλοίο stealth στην περιοχή....

Mπλόκο” στα σχέδια της Άγκυρας ετοιμάζει η χώρα μας δια θαλάσσης. Η Τουρκία συνεχίζει να ενισχύσει τους ισλαμιστές της Τρίπολης, με την Ελλάδα και την Γαλλία να είναι αποφασισμένες να σταματήσουν το ”βρώμικο” παιχνίδι του Ερντογάν.


Βέβαια η Άγκυρα στέλνει όπλα με cargo, αποφεύγοντας το ελληνικό FIR και εκεί πρέπει οι χώρες που εμπλέκονται στην επιχείρηση ”ΕΙΡΗΝΗ” να βρουν μία λύση για να σταματήσουν οι συγκεκριμένες πτήσεις.

Μία Τουρκία που διεξάγει εγκλήματα πολέμου στην Λιβύη, καθώς βομβαρδίζει με τα UAV της ιατροφαρμακευτική βοήθεια που στέλνει ο ΠΟΥ σε πολίτες της χώρας!

Πρώτος σταθμός η Σούδα
Απέπλευσε η φρεγάτα «ΥΔΡΑ» (F-452), τύπου MEKO-200HN, προκειμένου να συμμετάσχει στη νέα ναυτική επιχείρηση της Ευρωπαϊκής Ενώσεως στην Κεντρική Μεσόγειο που φέρει την ελληνική ονομασία “IRINI” (=Ειρήνη).

Πρώτος σταθμός της φρεγάτας μας θα είναι η Σούδα, όπου εδρεύει το Κέντρο Εκπαιδεύσεως Ναυτικής Αποτροπής (ΚΕΝΑΠ) του ΓΕΕΘΑ, προκειμένου εκεί το πλήρωμά της φρεγάτας να εκπαιδευτεί από το εξειδικευμένο προσωπικό του Κέντρου σε επί μέρους αντικείμενα όπως διενέργεια νηοψιών κλπ.

Στη Σούδα η «ΥΔΡΑ» θα παραμείνει μέχρι τις 19 Μαΐου για εκπαίδευση και ακολούθως θα καταπλεύσει στην Αυγούστα της Ιταλίας, όπου θα είναι η έδρα της ναυτικής δυνάμεως της ΕΕ, για όσο διάστημα ασκεί τη Διοίκηση ο Ιταλός υποναύαρχος! Η διοίκηση της επιχειρήσεως θα αναλαμβάνεται εκ περιτροπής μεταξύ Ιταλίας και Ελλάδος, αρχής γενομένης ήδη από την πρώτη.

Από την Δευτέρα έχει αναπτυχθεί η αντιαεροπορική φρεγάτα Jean Bart του πολεμικού ναυτικού της Γαλλίας, ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας της Γαλλίας. Συνοδεύεται από το αεροσκάφος θαλάσσιας περιπολίας του Λουξεμβούργου, σύμφωνα με μια ανακοίνωση που εξέδωσε το αρχηγείο της Επιχείρησης στη Ρώμη.

«Άλλα μέσα που προσέφεραν άλλα κράτη μέλη θα ενταχθούν στην Επιχείρηση τις ερχόμενες εβδομάδες και μήνες», δήλωσε ο διοικητής της Επιχείρησης Φάμπιο Αγκοστίνι.

Η γαλλική φρεγάτα θα επιβλέπει τις θαλάσσιες γραμμές επικοινωνιών καθώς και τις ροές εναέριας κυκλοφορίας. Το Παρίσι ανέπτυξε επίσης μια ελαφρά φρεγάτα stealth τις τελευταίες μέρες, σύμφωνα με το γαλλικό υπουργείο Άμυνας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην περιοχή βρίσκονται τέσσερις τουρκικές φρεγάτες τύπου “O.H.Perry” συνοδευόμενες από ένα πετρελαιοφόρο του Στόλου τους για ανεφοδιασμούς εν πλω. Προκειμένου να προστατεύουν τα πλοία που μεταφέρουν όπλα και εφόδια για τις δυνάμεις του Σάρατζ στη Λιβύη.

Η επιχείρηση “IRINI” αποφασίστηκε επισήμως από την ΕΕ στις 1 Απριλίου 2020, και αποτελεί την κύρια συνεισφορά της Ενώσεως στις προσπάθειες της διεθνούς κοινότητος προκειμένου να βρεθεί μία βιώσιμη λύση για τη Λιβύη, αντικαθιστώντας την επιχείρηση “Sophia”, που είχε ξεκινήσει το 2015, με αποστολή την τήρηση του εμπάργκο στις εξαγωγές όπλων προς τη Λιβύη που είχε επιβληθεί από τον ΟΗΕ.

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ

 

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares