Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ: Η “ΣΩΣΤΗ ΠΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ” ΟΔΗΓΕΙ ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ ΚΑΙ ΣΟΥΗΔΙΑ ΣΕ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

Το τριμερές «μνημόνιο» μεταξύ Τουρκίας, Φινλανδίας και Σουηδίας ώστε να αρθεί το τουρκικό βέτο για την ένταξη τον σκανδιναβικών χωρών στο ΝΑΤΟ, συνιστά άλλη μία λάθος απόφαση στην «σωστή πλευρά της ιστορίας».

Ο κ. Μητσοτάκης, σιωπηλός και ανήμπορος αναλώνεται σε επικοινωνιακές διαρροές ενώ φέρει την κύρια ευθύνη για αυτή τη νέα εθνική ήττα.

Για πολλοστή φορά αποδεικνύεται ότι η πολιτική της ΝΔ που θέλει την Ελλάδα «δεδομένο, πιστό και υπάκουο σύμμαχο» στρέφεται κατά των εθνικών μας συμφερόντων. Διότι το μόνο που κερδίσε η Ελλάδα έως τώρα, είναι τα χειροκροτήματα στο Κογκρέσο.

Η άρση του εμπάργκο όπλων προς την Τουρκία, στρέφεται εναντίον της εθνικής μας ασφάλειας, καθώς το σύνολο των τουρκικών κομμάτων – πλην του HDP – προαναγγέλει στρατιωτική δράση κατά της πατρίδας μας. Η συνεχιζόμενη τουρκική κατοχή στην Κύπρο, οι παραβιάσεις στο Αιγαίο, η εισβολή τουρκικό στρατιωτικών δυνάμεων στην Συρία, την Λιβύη, το Ιράκ και το Αρτσάχ, αποδεικνύει ότι κάθε όπλο στην Τουρκία συνιστά συνέργεια στην εγκληματική της δράση.

Η μετατροπή ακτιβιστών διωκόμενων μειονοτήτων, πολιτικών εξόριστων και αντιφρονούντων σε «τρομοκράτες», καταστρατηγεί τις βασικές ευρωπαϊκές αξίες, που αποτέλεσαν τον πυλώνα των εμπνευστών της ευρωπαΐκής ενοποίησης.

Η συνεργασία ευρωπαϊκών χωρών με τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες που κατηγορούνται για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, σε επίπεδο ανταλλαγής πληροφοριών, αλλαγής του «αντιτρομοκρατικού νόμου» και έκδοσης πολιτικά διωκόμενων σε ένα φασιστικό καθεστώς, καταλύει την ίδια την δημοκρατία.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Shares