Σάββατο , 23 Ιανουαρίου 2021
Τελευταία Νέα

Eλληνικά F-16 & ισραηλινά F-35 σε κοινά σενάρια μάχης: Οι Έλληνες «Τίγρεις» εντυπωσιάζουν στην έρημο Νεγκέβ – Εναέριο «τείχος» από Αθήνα-Τελ Αβίβ….

Μήνυμα προς την Τουρκία στέλνουν Ελλάδα-Ισραήλ, σε μια κρίσιμη συγκυρία στην Α. Μεσόγειο. Οι Ισραηλινοί έχουν αποκλείσει την Τουρκία εδώ και χρόνια από την άσκηση και πλέον μαζί με τους Έλληνες πιλότους, εκπαιδεύονται σε σενάρια πολέμου.

Γεύση από F-35 και μάλιστα σε μεγάλες δόσεις παίρνει για δεύτερη φορά μέσα στο 2019 η Πολεμική μας Αεροπορία. Στα όρια της χερσονήσου του Σινά πάνω από τα νότια εδάφη του Ισραήλ οι «Τίγρεις» της 335 μοίρας από τον Άραξο ξεκίνησαν ήδη να πετούν όλο και περισσότερο τις τελευταίες ημέρες τόσο με τα Ισραηλινά stealth μαχητικά όσο και με τα F-35 που έχει μεταφέρει στην έρημο Νεγκέβ η Ιταλική πολεμική αεροπορία.

Τα 5ης γενιάς Αμερικανικά μαχητικά είχαν για πρώτη φορά «συστηθεί» στους Έλληνες πιλότους την περασμένη Άνοιξη στην Ανδραβίδα κατά τη διάρκεια του «ΗΝΙΟΧΟΥ 2019».

Εκεί τα Ελληνικά «γεράκια» είχαν περάσει μια πρώτη «ακτινογραφία» τα F-35 όσο τους επέτρεπαν όμως οι περιορισμοί που είχαν θέσει οι Ιταλοί αλλά κυρίως η κατασκευάστρια εταιρία που επιθυμεί να κρατήσει κρυφά όσα περισσότερα μπορεί από τα «μυστικά» των αεροσκαφών της, αναφέρει το newpost.gr

Τότε οι Έλληνες πιλότοι και κυρίως οι επιτελείς της Πολεμικής μας Αεροπορίας από το Κέντρο Αεροπορικής Τακτικής, οι οποίοι σχεδιάζουν και επανασχεδιάζουν τις επιχειρησιακές αποστολές κρούσης αλλά και τις «άμυνες» τις οποίες στήνουν για να αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε επιθετική ενέργεια, είχαν βγάλει τα πρώτα συμπεράσματα για τα χαρακτηριστικά των F-35.

Αυτή τη φορά όμως στην Blue Flag στο Ισραήλ, τόσο ο αριθμός των Stealth μαχητικών που συμμετέχουν όσο και το γεγονός ότι πλέον προέρχονται και από μια αεροπορία η οποία ξεκάθαρα βρίσκεται μεταξύ των κορυφαίων του κόσμου, ήδη βοηθά σε μια πιο αναλυτική αξιολόγηση του μαχητικού πολλαπλών ρόλων.

Και οι πρώτες εντυπώσεις κάνουν λόγο για ένα αεροσκάφος με πρωτόγνωρες δυνατότητες το οποίο ακόμα και άοπλο μπορεί να αλλάξει καταλυτικά την εικόνα στο σύγχρονο πεδίο του αεροπορικού πολέμου και όχι μόνο.

Τόσο στον «ΗΝΙΟΧΟ» όσο και στη «BLUEFLAG» τα F-35 πετούν με ανακλαστήρες, με συσκευές δηλαδή που πολλαπλασιάζουν το στίγμα το οποίο δίνει το αεροπλάνο στα εχθρικά ραντάρ προκείμενου να «κρύψει» το πιο ισχυρό του χαρακτηριστικό, αυτό δηλαδή της χαμηλής παρατηρησιμότητας που το κάνει Stealth.

Ωστόσο οι Έλληνες πιλότοι ήδη διακρίνουν ότι το Αμερικανικό μαχητικό αποτελεί ουσιαστικά μια ηλεκτρονική «πλατφόρμα» που «διαβάζει» και στοχοποιεί σε μεγάλες αποστάσεις με τους σένσορες που διαθέτει αλλά κυρίως διαμοιράζει κάθε στοιχείο που συλλέγει από τον εχθρό σε όλα τα «φίλια» οπλικά συστήματα, μαχητικά αεροσκάφη, πολεμικά πλοία, αεράμυνα εδάφους ακόμα και σε χερσαίες δυνάμεις Ειδικών Επιχειρήσεων.

Εξίσου σημαντικό είναι ότι ένας ενδεχόμενος συνδυασμός F-35 και F-16 viper με βάση τα χαρακτηριστικά τους, δείχνει να μετατρέπει την Πολεμική Αεροπορία που θα τον διαθέτει σε καταλυτικό όπλο για το αποτέλεσμα μιας αναμέτρησης τουλάχιστον στον αέρα.

 

 

 

pentapostagma

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares