Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024

Έλληνες και Γάλλοι κομάντο έκαναν «απόβαση» στην Σκύρο για την άσκηση «Αργώ 2022»

Η άσκηση «Αργώ 2022» ολοκληρώνεται το Σάββατο


Με την ημέρα των Διαδεκριμένων Επισκεπτών συνεχίζεται σήμερα, Πέμπτη (29/09) η πολυεθνική διακλαδική άσκηση Ελλάδας και Γαλλίας «Aργώ 2022».

Το σενάριο της σημερινής ημέρας θέλει Έλληνες και Γάλλους κομάντο να κάνουν «απόβαση» σε παραλία της Σκύρου στο πλαίσιο της άσκησης που ολοκληρώνεται το Σάββατο.

Η Ελλάδα συμμετέχει στην άσκηση «Αργώ 2022» με τη φρεγάτα «Ελλη» του Πολεμικού Ναυτικού, δύο αρματαγωγά πλοία και ένα υποβρύχιο τύπου 214. Επιπλέον, στην άσκηση συμμετέχει και η Διοίκηση Ειδικού Πολέμου με επικεφαλής την 32η Ταξιαρχία Πεζοναυτών και Μονάδα Ειδικών Επιχειρήσεων που έχει αναπτυχθεί στον Βόλο.

Στην άσκηση συμμετέχουν, επίσης, επιθετικά ελικόπτερα Apache και μεταγωγικά ελικόπτερα Chinook από την 1η Ταξιαρχία Αεροπορίας της Ελληνικής Χερσαίας Δύναμης στο Στεφανοβίκειο, καθώς και μαχητικά της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας F- 16, Mirage 2000, F-4 Phantom και Rafale.

Η Γαλλία συμμετέχει στην άσκηση «Αργώ 2022» με το πλοίο αμφίβιων επιχειρήσεων FS «Tonnerre» του Γαλλικού Πολεμικού Ναυτικού το οποίο μετέφερε άρματα μάχης, ερπυστριοφόρα, ελικόπτερα, πεζοναύτες αλλά και ομάδα κομάντος.

 

in.gr

 

Shares