Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024

Έλληνες ευρωβουλευτές δεν ψήφισαν το ψήφισμα για τους Γκρίζους Λύκους της Ελληνικής Λύσης – Ονόματα

Οι Ευρωβουλευτές του κόμματος της Μέρκελ συντεταγμένα καταψήφιζαν το ψήφισμα για τους Γκρίζους Λύκους

Ο Εμμανουήλ Φράγκος Φραγκούλης, Ευρωβουλευτής της Ελληνικής Λύσης και της πολιτικής ομάδας ECR, με ψήφισμα – χαρακτηρισμό της οργάνωσης “Γκρίζοι λύκοι”, κάλεσε όλους τους Έλληνες Ευρωβουλευτές σε κοινή μάχη κατά της ισλαμιστικής τρομοκρατίας. Θυμίζουμε πως αυτό έλαβε χώρα το 2020.

Δυστυχώς το αποτέλεσμα της σχετικής ψηφοφορίας, στην τελευταία ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου, κατέδειξε ότι στενές πολιτικές σκοπιμότητες δεν επέτρεψαν στην Ελληνική Αντιπροσωπεία να κατανοήσουν τη σημασία του χαρακτηρισμού των «Γκρίζων Λύκων», ως ομάδα που εμπλέκεται σε τρομοκρατικές ενέργειες και πρέπει να υπόκειται σε περιοριστικά μέτρα.

Ο Έλληνας Ευρωβουλευτής ενημέρωσε το Ευρωκοινοβούλιο ότι οι «Γκρίζοι Λύκοι» είναι μια τουρκική παραστρατιωτική οργάνωση, γνωστή για την εμπλοκή της σε πολλές συγκρούσεις, όπως στη Συρία και στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ. Υπενθύμισε ότι οι Γκρίζοι Λύκοι είναι γνωστό ότι υποκίνησαν και διέπραξαν βίαιες πράξεις στην Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένων απόπειρων πολιτικών δολοφονιών, εναντίον του Πάπα Ιωάννη-Παύλου ΙΙ, ή το 2013 εναντίον μελών του ΡΚΚ, ενώ υποκίνησαν ταραχές, όπως για παράδειγμα αυτές κατά της Αρμενικής κοινότητας.

Επίσης ο Ευρωβουλευτής της Ελληνικής Λύσης ανέφερε χαρακτηριστικά ότι η οργάνωση, βάσει της ιδεολογίας της που περιλαμβάνει βία, με συνέπειες διάφορες πολιτικές δολοφονίες, ένοπλες ενέργειες και ταραχές, πρέπει να χαρακτηριστεί ως τρομοκρατική οργάνωση, όπως ορίζεται στην κοινή θέση του Συμβουλίου 2001/931/ΚΕΠΠΑ.

Ο Εμμανουήλ Φράγκος κάλεσε το Ευρωκοινοβούλιο με το ψήφισμα να καταδικάσει τις βίαιες πράξεις και την ιδεολογία των Γκρίζων Λύκων. Δυστυχώς δεν εκτιμήθηκε σωστά η απειλή για την Ειρήνη, στον κόσμο και στην Ευρώπη. Οι κομματικές γραμμές δεν επέτρεψαν να προστεθούν οι Γκρίζοι Λύκοι στον κατάλογο των ομάδων που εμπλέκονται σε τρομοκρατικές ενέργειες και υπόκεινται σε περιοριστικά μέτρα.

​Την ίδια στιγμή που συντεταγμένα οι Ευρωβουλευτές του κόμματος της κυρίας Μέρκελ καταψήφιζαν το ψήφισμα για τους Γκρίζους Λύκους, η Καγκελάριος συζητούσε σε τηλεδιάσκεψη με τον Ερντογάν τη «νέα εποχή» στις σχέσεις μεταξύ Βρυξελλών και Άγκυρας.

Ο Τούρκος πρόεδρος ευχαρίστησε μάλιστα την κυρία Μέρκελ για την «εποικοδομητική συνεισφορά και τις προσπάθειες» που κατάβαλλε υπέρ της Τουρκίας στην πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής.

​Τα συμφέροντα και οι σκοπιμότητες της Γερμανίας είναι λίγο πολύ γνωστά. Αυτό που είναι δύσκολο να κατανοήσουμε, είναι η στάση Ελλήνων από τη Νέα Δημοκρατία, το ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ και το ΚΙΝΑΛ, που «κάλυψαν» τους Γκρίζους Λύκους, τους ιμάμηδες, τους ισλαμιστές και τους παράνομους μετανάστες καταψηφίζοντας τις σχετικές τροπολογίες. Ο Εμμανουήλ Φράγκος, ως Ευρωβουλευτής της Ελληνικής Λύσης – Κυριάκος Βελόπουλος, θα συνεχίσει με πρωτοβουλίες να καλεί σε κοινή μάχη και συστράτευση κατά της προκλητικής και παράνομης Τουρκίας.

 

Shares