Σάββατο , 28 Μαρτίου 2020

EΛΛΕΙΜMΑ ΜΑΜΟΥΘ ΟΙ ΗΠΑ! Στοιχεία που ΣΟΚΑΡΑΝ την κοινή γνώμη…

Εκτός ελέγχου αλλά και μεγαλύτερο από ποτέ υπολογίστηκε το δημοσιονομικό έλλειμμα των ΗΠΑ για το έτος του 2019, ξεπερνώντας τον εξωφρενικό αριθμό του ενός τρισεκατομμυρίου.

Σύμφωνα με την αναφορά που δημοσιεύτηκε από το Αμερικανικό Υπουργείο Οικονομικών την περασμένη Δευτέρα, το δημοσιονομικό έλλειμμα των ΗΠΑ υπολογίστηκε ότι κυμαίνεται σε εξαιρετικά ανησυχητικά ποσοστά που έχουν να παρατηρηθούν από το 2012.

Συγκεκριμένα, η διαφορά μεταξύ των κρατικών εξόδων-εσόδων επεκτάθηκε στο ποσό των 1.02 τρισεκατομμυρίων δολαρίων. Διαφορά που ξεπέρασε κατά 17% περισσότερο τα νούμερα του 2018.

Η πρώτη δημοσιονομική καταγραφή για το έτος του 2020, η οποία άρχισε να εκτιμάται από τον περασμένο Οκτώβρη, έδειξε πως το έλλειμμα του κρατικού προϋπολογισμού είναι ήδη 12% μεγαλύτερο από όσο υπολογίστηκε την ίδια εποχή του περσινού έτους.

Τα στοιχεία του Υπουργείου μιλούν από μόνα τους, με τα κρατικά έσοδα να φτάνουν στα 806.5 δισεκατομμύρια, ενώ οι δαπάνες ξεπέρασαν τα 1.16 τρισεκατομμύρια.

Έντονη κριτική δέχθηκε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τράμπ από το διάσημο χρηματιστή και οικονομολόγο Peter Schiff.

Ο γνωστός τεχνοκράτης ισχυρίστηκε πως εάν η δημοσιονομική πολιτική της χώρας συνεχίσει να λειτουργεί με τον ίδιο ρυθμό, τότε είναι βέβαιο πως ο ετήσιος υπολογισμός του 2020 θα ξεπεράσει και αυτός το ένα τρισεκατομμύριο, φτάνοντας σε ακόμα πιο δυσμενείς αριθμούς.

Βέβαια, άλλοι φίλο-Τραμπικοί οικονομολόγοι επαινούν και υποστηρίζουν την προστατευτική πολιτική που εφαρμόζει ο Αμερικανός πρόεδρος στον οικονομικό πόλεμο που διεξάγει ώστε να αντιμετωπίσει την επέλαση της Κίνας.

Επιπλέον τονίζουν πως χωρίς την προστατευτική πινελιά του Τράμπ, το έλλειμμα θα ήταν καταδικασμένο να κυμαίνεται σε ποσοστά, ακόμα πιο δυσμενή και από αυτά που αντιμετώπισαν οι ΗΠΑ μετά την οικονομική κρίση του 2011.

Θα έλεγε κανείς πως τα παραπάνω στοιχεία προσδίδουν μια ειρωνική ροπή, καθώς προεκλογικά ο Τράμπ υποσχόταν μανιωδώς να ελαττώσει, ή ακόμα και να διαγράψει το έλλειμμα που σταδιακά αυξανόταν εδώ και χρόνια, ανεξαρτήτως πολιτικής ηγεσίας.

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares