Τρίτη , 19 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Ελλάδα: «Ξύνει τον πάτο» της ΕΕ με μηδενική οικονομική ανάπτυξη

Η τραγωδία της ελληνικής οικονομίας

Μαντέψτε ποιος είναι ο, σχεδόν, οικονομικός «πάτος» της Ευρώπης στην μετά-Covid εποχή; Σωστά μαντέψατε. Αυτός που είναι «πάτος» και στην ελευθερία του Τύπου: Η Ελλάδα!

Η Ελλάδα έχει μηδενική ανάπτυξη ή σχεδόν μηδενική ανάπτυξη. Και το ΑΕΠ της είναι 25% χαμηλότερο από αυτό του 2009! Μετά από 12 χρόνια! Ούτε στον Β’ΠΠ δεν είχε συμβεί αυτό!

Όταν η Πολωνία είχε την υψηλότερη οικονομική ανάπτυξη (8,1%) στην ΕΕ από την έναρξη της πανδημίας με την Εσθονία και την Σλοβενία να βρίσκονται στην δεύτερη και τρίτη θέση, η Ελλάδα όπως φαίνεται στο γράφημα σχεδόν στο απόλυτο μηδέν!

Και έκτη από το τέλος. Δεν είναι τυχαίο βέβαια ότι οι άλλες πέντε πίσω από την Ελλάδα, είναι χώρες με σκληρή αντιεμβολιαστική πολιτική του άξονα του Βερολίνου

To γράφημα αφορά το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν και την ανάπτυξή του στις χώρες της ΕΕ συγκρτικά με την προ-πανδημική εποχή.

Και η διαφορά μας από τις άλλες πέντε χώρες που είναι μετά από εμάς στην κατάταξη είναι ότι είχαν γνωρίσει εκρηκτική αύξηση στο ΑΕΠ τους, τα δέκα χρόνια των ελληνικών Μνημονίων, όταν η χώρα καταστράφηκε οικονομικά από τις ολέθριες αποφάσεις των πολιτικών ηγετών πέντς κυβερνήσεων (Γ.Παπανδρέου, Παπαδήμος, Α.Σαμαράς-Ε.Βενιζέλος, Α.Τσίπρας και Κ.Μητσοτάκης).

Άρα «ποιοτικά» είμαστε σε ακόμα πιο δεινή θέση…

pronews.gr

Shares