Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024

Ελλάδα μεταναστευτικό: Συναγερμός στην ΕΥΠ – Μέχρι την Εύβοια έφτασαν μετανάστες από την Σμύρνη

Ελλάδα μεταναστευτικό:  Συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό μέχρι την Κάρυστο της Εύβοιας όπου λαθροδιακινητές παράτησαν 55 Κούρδους. Οι διακινητές ζήτησαν από τους πρόσφυγες να κατέβουν, λέγοντας ότι το σκάφος δεν έχει αρκετά καύσιμα για την Ιταλία.

Ελλάδα μεταναστευτικό: Πηγές του Λιμενικού αναφέρουν ότι, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, μετά από έρευνα εντοπίστηκαν στην περιοχή των Αγίων Αποστόλων Καρύστου 42 άτομα –37 άνδρες, τρεις γυναίκες και δύο παιδιά– που θα μεταφέρονταν σε ασφαλές σημείο και θα ακολουθούσε η προβλεπόμενη διαδικασία. Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσίευσε χτες το πρωί η κουρδόφωνη ενημερωτική ιστοσελίδα Pishti-News, συνοδευόμενη από φωτογραφίες των Κούρδων στην Κάρυστο, το σκάφος με 55 Κούρδους ξεκίνησε την Τρίτη από τη Σμύρνη με προορισμό την Ιταλία . Oταν έφτασαν στην Εύβοια, οι διακινητές ζήτησαν από τους πρόσφυγες να κατέβουν, λέγοντας ότι το σκάφος δεν έχει αρκετά καύσιμα για την Ιταλία και ότι πρέπει να κάνουν ανεφοδιασμό, και θα επιστρέψουν να τους παραλάβουν. Οι πρόσφυγες αρνήθηκαν, αλλά οι διακινητές τούς κατέβασαν με τη βία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, για την άφιξη των προσφύγων ενημερώθηκε η Υπατη Αρμοστεία, η οποία επικοινώνησε με τις ελληνικές αρχές προκειμένου να γίνει η προβλεπόμενη διαδικασία υποδοχής και ασύλου. Οι ενήλικες αλλοδαποί συνελήφθησαν για παράβαση των διατάξεων του νόμου «Περί αλλοδαπών» ενώ οι εννιά ανήλικοι τέθηκαν σε προστατευτική φύλαξη.

Μετανάστες ακόμη και στην Κέρκυρα! 

Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα από την προανάκριση προκύπτει ότι οι μετανάστες έφτασαν στην Κέρκυρα μέσω υπεραστικού λεωφορείου και μεταφέρθηκαν σε άγνωστη προς αυτούς παραλία της Κέρκυρας μέσω οχήματος με οδηγό άνδρα και συνοδηγό γυναίκα αγνώστων στοιχείων. Επιβιβάστηκαν στο σκάφος που βρισκόταν ήδη στο σημείο, με χειριστή άγνωστο άνδρα ο οποίος, αφού τους παρείχε οδηγίες αναφορικά με το χειρισμό του, αποχώρησε με άλλο σκάφος.

Κατάκολο Ηλείας : Τούρκοι αστυνομικοί, στελέχη του PKK σε λέμβο μεταναστών

Κινητικότητα στο Κατάκολο, όπου σε σκάφος που μετέφερε πρόσφυγες, βρέθηκαν Τούρκοι, ανάμεσά τους και αστυνομικοί που αυτομόλησαν, οι οποίοι είπαν στις ελληνικές αρχές ότι διώκονται από το καθεστώς του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Στην πόλη έχουν μεταβεί και στελέχη της ΕΥΠ, αφού η υπόθεση είναι τουλάχιστον περίπλοκη.

Σε σκάφος που μετέφερε πρόσφυγες, βρέθηκαν Τούρκοι, ανάμεσά τους και αστυνομικοί που αυτομόλησαν, οι οποίοι είπαν στις ελληνικές αρχές ότι διώκονται από το καθεστώς του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Στην πόλη έχουν μεταβεί και στελέχη της ΕΥΠ, αφού η υπόθεση είναι τουλάχιστον περίπλοκη.

Ανάμεσα στους πρόσφυγες, που δήλωσαν Τούρκοι υπήκοοι που διώκονται από το καθεστώς, είναι 20 αστυνομικοί, 10 Κούρδοι, πανεπιστημιακοί, ένας Κούρδος βουλευτής κι ένας δημοσιογράφος. Έφτασαν στο Κατάκολο το απόγευμα της Τρίτης (03.11.2020) με το αλιευτικό σκάφος “NEMO”.

 

Shares