Δευτέρα , 25 Ιανουαρίου 2021

Ελλάδα-λαθρομετανάστες: Δίχως τέλος οι αφίξεις στα νησιά – Παράνομοι μετανάστες έφτασαν σε Κέρκυρα και Κάρυστο

Ελλάδα-λαθρομετανάστες: Συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό η λαθροεισβολή .Στην Κάρυστο εισέβαλαν 42 λαθρομετανάστες  εκ των οποίων 37 άνδρες, 3 γυναίκας και 2 παιδιά, προχώρησαν οι λιμενικές αρχές αργά το απόγευμα 

Οι λαθρομετανάστες , οι περισσότεροι εκ των οποίων αραβικής καταγωγής, αποβιβάστηκαν στο σημείο από σκάφος, που τους μετέφερε εκεί. Πλέον, αναμένεται να οδηγηθούν στο λιμεναρχείο Καρύστου όπου σε συνεννόηση με το δήμο πρόκειται να φιλοξενηθούν σε ασφαλές σημείο.

Την ώρα οι λιμενικές αρχές έχουν εντοπίσει σε κοντινό νησί ύποπτο σκάφος, για το οποίο ερευνάται η εμπλοκή του στην υπόθεση παράνομης μεταφοράς των μεταναστών στο συγκεκριμένο σημείο.

Άλλοι 25 λαθρομετανάστες εντοπίστηκαν στην Κέρκυρα

Σκάφος στο οποίο επέβαιναν 25 λαθρομετανάστες, ανάμεσα στους οποίους και εννέα παιδιά, εντόπισαν λιμενικοί στη θαλάσσια περιοχή δυτικά Παλαιοκαστρίτσας Κέρκυρας.

Οι ενήλικες αλλοδαποί συνελήφθησαν για παράβαση των διατάξεων του νόμου «Περί αλλοδαπών» ενώ οι εννιά ανήλικοι τέθηκαν σε προστατευτική φύλαξη.

Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα από την προανάκριση προκύπτει ότι οι μετανάστες έφτασαν στην Κέρκυρα μέσω υπεραστικού λεωφορείου και μεταφέρθηκαν σε άγνωστη προς αυτούς παραλία της Κέρκυρας μέσω οχήματος με οδηγό άνδρα και συνοδηγό γυναίκα αγνώστων στοιχείων. Επιβιβάστηκαν στο σκάφος που βρισκόταν ήδη στο σημείο, με χειριστή άγνωστο άνδρα ο οποίος, αφού τους παρείχε οδηγίες αναφορικά με το χειρισμό του, αποχώρησε με άλλο σκάφος.

 

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares