Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Ελλάδα – Ισραήλ 14-4: Και τώρα η Ιταλία στον ημιτελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος

Ελλάδα – Ισραήλ 14-4: Και τώρα η Ιταλία στον ημιτελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος

Η εθνική πόλο γυναικών κέρδισε άνετα 14-4 το Ισραήλ και πέρασε στην τετράδα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στο Σπλιτ. Αντίπαλος η Ιταλία την Τετάρτη (7/9, 21.30). Ολλανδία – Ισπανία ο άλλος ημιτελικός.


Η Ελλάδα χωρίς την αρχηγό Μαργαρίτα Πλευρίτου (έμεινε εκτός για να είναι έτοιμη στον ημιτελικό με την Ιταλία) και την Ειρήνη Νίνου (ευκαιρίες για ανάσες για την πρώτη σκόρερ του περσινού πρωταθλήματος) δεν είχε προβλήματα απέναντι στο Ισραήλ του Δημήτρη Μαυρωτά.

Μπήκε με φόρα, έπαιξε άμυνα (η Σταματοπούλου απέκρουσε ένα από τα δυο πέναλτι που εκτέλεσε η Μπογκατσένκο) και στην πρώτη περίοδο ήταν μπροστά με 6-1 και έτσι δεν υπήρχε κανένα άγχος για τη συνέχεια, αν και η διαφορά δυναμικότητας είναι πάρα πολύ μεγάλη.

 

Στη δεύτερη περίοδο αν και έγινε το 8-1, στη συνέχεια η Ελλάδα δεν έπαιξε καλά και είναι λογικό το μυαλό των κοριτσιών να βρίσκεται στην Ιταλία. Η Ιωάννα Σταματοπούλου φοβερή (75% στις αποκρούσεις στο πρώτο ημίχρονο όπου και έπαιξε αφού στο δεύτερο πέρασε η Σωτηρέλη στον αγώνα), απέκρουσε ένα ακόμη πέναλτι (αυτή τη φορά της Κορνονσκάγια) με το σκορ στο 8-2 (ημίχρονο).

Αμυντικά και στο τρίτο οκτάλεπτο η Ελλάδα ήταν και πάλι πολύ καλή αλλά στην επίθεση δεν λειτουργούσε τίποτα. Για αυτό και η Αλεξία Καμμένου κάλεσε ένα τάιμ άουτ να μιλήσει στα κορίτσια, αφού δεν είχαμε καλή κυκλοφορία της μπάλας και υπομονή στο παιχνίδι μας. Είναι χαρακτηριστικό πως η Μαρία Μυριοκεφαλιτάκη έγραψε το 9-2 με την Ελλάδα να έχει μείνει χωρίς γκολ για περίπου οκτώ λεπτά! Ακολούθησε το 10-2 από τη Βασιλική Πλευρίτου.

Το Ισραήλ σκόραρε ύστερα από περίπου 14 λεπτά, με τη Στρούγκο να γράφει το 10-3 στην τελευταία περίοδο αλλά η Μαρία Μυριοκεφαλιτάκη απάντησε άμεσα για το 11-3, με την Εθνική μας να φτάνει άνετα φυσικά στη νίκη πρόρκιση.

Τα οκτάλεπτα: 6-1, 2-1, 2-0, 4-2.

Ελλάδα (Καμμένου): Σταματοπούλου, Ελευθερία Πλευρίτου 1, Χυδηριώτη 1, Ελληνιάδη, Τριχά 3, Ξενάκη 3, Σάντα 1, Πάτρα, Σιούτη, Βασιλική Πλευρίτου 1, Γιαννοπούλου, Μυριοκεφαλιτάκη 4, Σωτηρέλη.

Ισραήλ (Μαυρωτάς): Πέρες, Γιακόμπι 1, Φάρκας, Μπογκατσένκο 1, Λεβί, Φουτοριάν, Στρούγκο 1, Μπεν Νταβίντ, Μενάκερμαν, Σασόβερ, Χόχμπεργκ 1, Κορνονσκάγια, Γκεβά.

*Στους άλλους δυο προημιτελικούς της ημέρας (5/9), η Ολλανδία του Ευάγγελου Δουδέση συνέτριψε 22-3 τη Γαλλία και θα παίξει στον ημιτελικό της Τετάρτης (7/9, 20.00) με την Ισπανία, που κέρδισε 15-11 την Ουγγαρία στο ντέρμπι της ημέρας και έτσι η ασημένια παγκόσμια πρωταθλήτρια έμεινε εκτός τετράδας.

Πηγή: fosonline.gr

Shares