Τετάρτη , 17 Αυγούστου 2022

ΕΛΛΑΔΑ- ΓΕΝΕΤΕΙΡΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.. ΣΗΜΕΡΑ!

Ελλάδα, γενέτειρα της Δημοκρατίας.


Η μητέρα του πολιτισμού. 

Όλα αυτά που ήμασταν, και που σήμερα, με κάθε τρόπο προσπαθούν να μας κάνουν να μην είμαστε. 

Κι είναι πράγματι απορίας άξιο. Μήπως τελικά δεν είμαστε;

Αφορμή για τις σκέψεις αυτές είναι οι πρωτοφανείς καταστάσεις που βιώνουμε , οι ασύμμετροι περιορισμοί των ατομικών μας ελευθεριών, του ίδιου μας του είναι, με την επίκληση του γενικότερου καλού. Αν το σκεφτεί κανείς, αυτό από μόνο του συνιστά το μεγαλύτερο εκβιασμό. Να μην κάνω εγώ, να μην είμαι εγώ, για το κοινό καλό. Όλο αυτό όμως, κάπως αναπόδεικτα. Λίγο αόριστα. Κάπως υποθετικά.

 

Στην αρχή όλοι αβίαστα συναινέσαμε. Όλοι μείναμε σπίτι, αφού χωρίς γνώση ήμασταν γυμνοί κι άοπλοι. Μόλις έφυγε το πρώτο κύμα, όταν έφτασε το καλοκαίρι, βγήκαμε έξω, ανανεωθήκαμε! Και φυσικά περιμέναμε, ότι οι ειδικοί πλέον ”θα γνώριζαν”. Είχαν πάρει το χρόνο τους, είχαν δείγματα, άρα θα ήμασταν έτοιμοι για το επόμενο κύμα.

Όμως δεν ήμασταν. Δεν ήμασταν από καμία άποψη. Επαναπαυμένοι στην πρώτη φαινομενικά επιτυχή πορεία της πανδημίας στη χώρα μας, επιλέξαμε να μην κάνουμε τίποτα πέρα από το να υποδεχθούμε εκατομμύρια τουριστών χωρίς έλεγχο!

Κι έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα, καταλήξαμε στην μόνη υποτιθέμενη λύση- η οποία φυσικά δεν αποτελεί λύση, καθώς κανένα πρόβλημα δεν θα λύσει, αλλά- θεωρητικά τουλάχιστον- εν μέρει θα αποτρέψει. Το εμβόλιο. Κι επειδή η πρώτη απόπειρα για επιβολή αυτού- μέσω της σχετικής νομοθέτησης- βρήκε σθεναρή αντίδραση από σημαντική μερίδα Ελλήνων πολιτών, η Κυβέρνηση αποφάσισε να παίξει το χαρτί της …”δημοκρατίας”!

Έτσι λοιπόν η Κυβέρνηση δεν μιλά για υποχρεωτικό εμβολιασμό. όχι. Ξεκαθαρίζει ωστόσο πως οι εταιρείες έχουν το δημοκρατικό δικαίωμα να επιλέξουν να μην επιτρέψουν σε πολίτες που δεν έχουν εμβολιαστεί να απολαύσουν των υπηρεσιών τους. Μία αεροπορική έχει το δικαίωμα να μην επιτρέψει σε πολίτη που δεν έχει εμβολιαστεί, να ταξιδέψει. Ο πολίτης όμως δεν έχει το δικαίωμα να ταξιδέψει.

 

Ο εστιάτορας μπορεί να μην επιτρέψει σε πελάτη να εισέλθει στο εστιατόριο. Ο πολίτης όμως δεν μπορεί να φάει όπου θέλει!

Και φυσικά ο πολίτης δεν μπορεί να εμβολιαστεί με όποιο εμβόλιο θέλει, αλλά με όποιο το κράτος επιλέξει γι ‘αυτόν. 

Και φυσικά ο πολίτης δεν έχει το δικαίωμα να φοβηθεί για την ασφάλεια του εμβολίου που υποχρεούται να κάνει, λόγω του φόβου μην κολλήσουν οι άλλοι!!!!

Η παράδοξη, διεστραμμένη τολμώ να πω λογική που ακολουθεί  η Κυβέρνηση στη διαχείριση αυτής της – πολυεπίπεδης – κρίσης, είναι η ουσία της υπόθεσης:

Η Δημοκρατία είναι έννοια αμφίδρομη. Όταν αυτό παύει να ισχύει, τότε παύει και η Δημοκρατία. 

 

ΤΗΣ  ΓΕΡΑΣΙΜΟΥΛΑΣ ΣΤΑΜΟΥ

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares