Παρασκευή , 27 Νοεμβρίου 2020
Τελευταία Νέα

Ελλάδα 2021: Ήθελαν τον Ερντογάν καλεσμένο για τα 200 χρόνια από το 1821 οι σύμβουλοι του ΕΛΙΑΜΕΠ (Βίντεο)

Ελλάδα 2021:  Ήθελαν τον Ερντογάν καλεσμένο για τα 200 χρόνια από το 1821 οι σύμβουλοι του ΕΛΙΑΜΕΠ (Βίντεο)

Ελλάδα 2021: ΑΙΔΩΣ ΑΡΓΙΟΙ! Ήθελαν τον Ερντογάν καλεσμένο στον εορτασμό για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση και η Γιάννα Αγγελοπούλου δεν έχει παραιτηθεί ακόμη!

 


Η εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ αποκάλυψε ότι η κυρία Γιάννα Αγγελοπούλου, ήθελε να καλέσει τον Ερντογάν στις εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια της απελευθέρωσης από τους οθωμανούς!  Ποιο ήταν στο σκεπτικό για την πρόεδρο της επιτροπής Ελλάδα 2021 η οποία έχει αναλάβει τις εκδηλώσεις για τον εορτασμό των 200 ετών από την απελευθέρωση της Ελλάδος από τον οθωμανικό ζυγό, και επιχείρησε να προσκαλέσει τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, προκειμένου να παρευρεθεί στον εορτασμό;

Ελλάδα 2021:  Ήθελαν τον Ερντογάν καλεσμένο για τα 200 χρόνια από το 1821 οι σύμβουλοι του ΕΛΙΑΜΕΠ (Βίντεο)

 

Πραγματικά δεν μπορούμε να εξηγήσουμε το σκεπτικό μίας τέτοιας πρωτοβουλίας. Οι Τουρκία όχι μόνον δεν έχει ζητήσει συγγνώμη για τα εγκλήματα της κατά του ελληνισμού και των άλλων λαών της περιοχής, ούτε Έχουν αναγνωρίσει της γενοκτονίες των Ελλήνων της μικράς Ασίας, του Πόντου ή τον Αρμενίων. Ούτε εχουν κάνει την παραμικρή κίνηση καλής θέλησης, ειδικά το τελευταίο χρονικό διάστημα. Αλλά κάνουν και παραβιάσεις κάθε μέρα, εδώ και 40 χρόνια.

Εδώ ο ίδιος Ταγιπ Ερντογάν μετέτρεψε πάλι την Αγιά Σοφία σε Τζαμί και σαν να μην έφτανε αυτό, αντί να κάνει απλή (όσο απλή μπορεί να είναι η βεβήλωση της Αγιάς Σοφίας) θρησκευτική λειτουργία ο Ιμάμης μπήκε στην λειτουργία με σπάθα, για να συμβολίσει την άλωση της Πόλης. Ο ίδιος ο Ταγίπ Ερντογάν κάνει κάθε χρόνο γραφικούς εορτασμούς με αναπαράσταση της Άλωσης της Πόλης το 1453.

Και το ΕΛΙΑΜΕΠ στο Ελλάδα 2021

Από την εποχή του Κώστα Σημίτη, των Ιμίων, του Οτσαλάν, των S-300 και του σχεδίου Ανάν είχαμε να δούμε τόσα στελέχη του ΕΛΙΑΜΕΠ στον κρατικό μηχανισμό. Πραγματικά είναι απίστευτο πόσοι από το think tank της, να το πούμε ευγενικά “προσέγγισης με την Τουρκία”, έχουν πιάσει κρίσιμα πόστα του Κρατικού Μηχανισμού. Από τον Θάνο Ντόκο που έλεγε πόσο καλή είναι η συμφωνία των Πρεσπών, ήταν υπερ του τουρκαλά Σάρατζ στην Λιβύη και μάλιστα είχε έντονες αντιδράσεις στην επίσκεψη Χαφτάρ στην Αθήνα, η οποία παραλίγο να ακυρωθεί με ευθύνη του. «Ακόμα και η συνεκμετάλλευση θα μπορούσε να συζητηθεί, υπό την προϋπόθεση της πρότερης οριοθέτησης των θαλάσσιων ζωνών μέσω προσφυγής σε διεθνές δικαιοδοτικό όργανο», δήλωσε ο Θάνος Ντόκος,

Η περίφημη «στρατηγική του κατευνασμού» απέναντι στην Αγκυρα αποτελεί μια διαρκή σταθερά για το ΕΛΙΑΜΕΠ και όλοι βλέπουμε να έχει φτάσει το Oruc Reis να κάνε βόλτες έξω από τα μπιτσομπαρα της Ρόδου . Ο ίδιος ο κ. Ντόκος περιέγραφε την παραπάνω στρατηγική σε ανάλυσή του για το ΕΛΙΑΜΕΠ, τον Μάιο του 2018, ως μια προσπάθεια η οποία περιλαμβάνει «την ενθάρρυνση περισσότερης διαβούλευσης μεταξύ των εταίρων για την ανάπτυξη δομών διαχείρισης κρίσεων και την εισαγωγή διαδικασιών διευκρίνισης, διαμεσολάβησης και συμφιλίωσης για τον κατευνασμό των διαφορών μεταξύ των αντιπαρατιθέμενων, με ειρηνικά μέσα δικής τους επιλογής».

 

Ο Στάθης Καλύβας στο One Channel είχε πει ότι κάθε φορά που η Ελλάδα ξεπέρασε τα όριά της ακολούθησε καταστροφή

 

 

Ο… φιλελεύθερος Αριστείδης Χατζής έλεγε τον Ιώαννη Καποδίστρια Δικτάτορα;

Και η απάντησή του

Ο Αριστείδης Χατζής απάντησε ότι  “παρά τις όποιες αδυναμίες του, παρά τα λάθη που έκανε, ο Ιωάννης Καποδίστριας, ήταν η καλύτερη εναλλακτική που υπήρχε για την Ελλάδα εκείνης της εποχής. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι είχε καλούς σκοπούς και θυσίασε τα πάντα για την Ελλάδα. Ήταν ένας φωτισμένος άνθρωπος και πολλοί χαρακτηρίζουν, ορθά, τη διακυβέρνησή του ως πεφωτισμένη δεσποτεία. Αλλά πεφωτισμένη δεσποτεία, σημαίνει ότι ήταν και δεσποτεία”.

Ελλάδα 2021:  Ήθελαν τον Ερντογάν καλεσμένο για τα 200 χρόνια από το 1821 οι σύμβουλοι του ΕΛΙΑΜΕΠ (Βίντεο) Ελλάδα 2021:  Ήθελαν τον Ερντογάν καλεσμένο για τα 200 χρόνια από το 1821 οι σύμβουλοι του ΕΛΙΑΜΕΠ (Βίντεο)

Ο  Νίκος Μαραντζίδης

Ναι, σωστά, αυτός που μας έλεγε πριν δυό βδομάδες στην Καθημερινή πόσο ωφέλιμη είναι η Φινλανδοποίηση της Ελλάδας. Είναι μέλος του ΕΛΙΑΜΕΠ και καθηγητής του πανεπιστημίου “Μακεδονία”. Ήταν ένας φανατικός υπέρμαχος της Συμφωνίας των Πρεσπών.  Ουσιαστικά ο Μαραντζίδης ζητάει την “οικειοθελή φιλανδοποίηση” της Ελλάδας ο τίτλος του άρθρου χαρακτηριστικός. “Δωστε τα νησιά, βραχονησίδες και μερικά χιλιόμετρα βυθού όπως και τον Πέλκα στην Φενερμπαχτέ”. Πως ξεχνάει ο καθηγητής ότι η Φιλανδία έχει κράτος παρίας αφού έχασε πόλεμο από την παντοδύναμη Σοβιετική Ένωση. Η Ελλάδα όχι μόνον είναι ισοδύναμη με την Τουρκία, αλλά στην παρούσα συγκυρία υπερέχει σε αέρα και θάλασσα απέναντι στην Τουρκία!

Ελλάδα 2021:  Ήθελαν τον Ερντογάν καλεσμένο για τα 200 χρόνια από το 1821 οι σύμβουλοι του ΕΛΙΑΜΕΠ (Βίντεο)

 

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares